Per què has de rentar-te les mans a la feina?

Aquest hàbit t'ajudarà a reduir les possibilitats de contagi de malalties en el teu entorn laboral

08.08.2016 | 18:38
Per què has de rentar-te les mans a la feina?
Per què has de rentar-te les mans a la feina?

Des de petits se sap que rentar-se les mans és un aspecte fonamental per prevenir la transmissió natural de gèrmens, per això és recomanable convertir aquest procés en un hàbit freqüent, també en l'entorn laboral, com a mesura important per evitar malalties.

A vegades, les persones no són conscients de la importància d'extremar la higiene en aquest àmbit i no n'hi ha prou amb rentar-se només amb aigua, ja que cal realitzar altres mètodes com fer servir sabó, fregar, aclarir i assecar, segons recomanen experts de PHS Serkonten.

1.- Rentar-se les mans és important. Cada dia es té contacte directe amb objectes que estan plens de bacteris, per la qual cosa cal rentar-se les mans només arribar al centre de treball i abans i després de les reunions per reduir les possibilitats de contagi.

2.- Utilitza Sabó. Especialment després d'anar al bany i abans i després de menjar o manipular eines i maquinària, amb l'objectiu de crear un entorn de treball més saludable.

3.- És barat. És una tècnica rendible que comporta beneficis per a la salut, ja que mata els gèrmens i permet evitar malalties com refredats i grips per contagi.

4.- Assecar les mans. A l'assecar les mans s'evita l'aparició de fongs i altres afeccions de la pell, a més que els assecadors actuen com un recobriment antibacterià que redueix el risc de propagació de bacteris com la salmonel·la, molt habitual a l'estiu.

5.- Millor prevenir que curar. És preferible seguir tots aquests consells per evitar emmalaltir i acudir al metge per rebre tractament. És més, a l'estiu és recomanable extremar les mesures d'higiene, ja que es passa més temps fora de casa.

Consells per al correcte rentat de mans

Aquest hàbit bàsic d'higiene pot fer-se amb aigua a qualsevol temperatura però sempre ha d'incloure sabó o solució sabonosa (gel) i el fregat de banda i banda de les mans, de dits i sota les ungles durant almenys 20 segons i procedir després a l'aclarit complet que arrossegui tota la brutícia.

L'assecat en l'àmbit domèstic pot realitzar-se amb tovallola de tela sempre que es canviï sovint, i en l'àmbit públic mitjançant ventilació o tovallola d'un sol ús de paper. El gel hidroalcohólic o les tovalloletes amb solució sabonosa són una alternativa quan no hi ha accés a sabó, aigua o lavabos.

Les mans s'han de rentar a preparar al manipular aliments, després de tocar terra o animals, d'utilitzar el vàter o en canviar bolquers, abans de tocar o nadons o després del contacte amb gent gran o malalts, després esternudar o tossir, en arribar a casa i després de viatjar en transport públic o després d'estar en espais tancats i amb molta gent.

Rentar-se les mans té un dia mundial

Per conscienciar sobre aquesta pràctica des del 2008 se celebra el Dia Mundial del Rentat de Mans amb Aigua i Sabó el 15 d'octubre, per donar a conèixer la importància en països on hi ha pobres infraestructures i serveis de salut i condicions socioeconòmiques desfavorables.

El correcte rentat de mans amb aigua i sabó evitaria prop del 44% de les morts causades per malalties diarreiques i el 25% de les infeccions respiratòries agudes, que suposen la major causa de mort dels menors de cinc anys a nivell mundial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Una de cada catorze dones té risc de patir aquest tipus de càncer abans dels 75 anys

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Enllaços recomanats: Premis cinema