Lactància i calor, consells per afrontar-ho

Les altes temperatures fan que la mare i el nadó se sentin incòmodes durant les preses

20.06.2017 | 06:59
Un bebè alletant-se.

La pujada de les temperatures pot dificultar la lactància, ja que tant la mare com el nadó poden sentir-se incòmodes, si bé no es pot interrompre ja que, entre altres raons, en aquesta època el nen perd un major volum de sals minerals a través de la suor.

Per aquest motiu, i per tal d'afrontar aquesta etapa de la forma millor forma, l'assessora de lactància i responsable de divulgació de Medela, Montse Robles, ha aportat sis consells bàsics:

1. Les preses es faran a demanda, i cal oblidar-se d'horaris estrictes i de preses controlades. En èpoques de calor el nadó transpira més i hi ha més risc de deshidratació. La llet materna li proporciona tot el líquid que necessita.

2. Si el nadó pica de cap, es posa la mà a la boca, treu la llengua o directament es queixa, són senyals que té set i cal donar-li una nova presa. No cal esperar a que el nadó plori.

3. De la mateixa manera que un nadó pot deshidratar-se en èpoques de calor, la mare pot patir símptomes similars al donar el pit. És fonamental, que la mare segueixi una alimentació equilibrada i tingui una correcta hidratació en èpoques de calor. Convé tenir a mà una ampolla amb aigua i beure mentre duri la presa, no tant per augmentar la quantitat de llet, sinó per calmar la set, ja que l'hormona que segrega el cos mentre la mare dóna el pit, l'oxitocina, produeix set .

4. Realitzar les preses en llocs frescos. Si el lloc on s'alleta el bebè disposa d'aire condicionat, cal evitar que el nadó rebi directament el flux d'aire. Si, per exemple, a casa no hi ha aquest tipus d'equips convé baixar les persianes i tancar les finestres perquè l'habitació estigui el més fresca possible.

5. La lactància materna funciona millor quan la mare i el nadó estan el més relaxats i còmodes possible. Per això, un bany a la piscina pot ser el remei perfecte per alleujar la calor i relaxar-se, a més de practicar el contacte pell amb pell. Tot i que no és recomanable alletar en una piscina, una capbussada ràpid pot ajudar a relaxar a tots dos per estar preparats en la següent presa.

6. Mantenir el nadó a l'ombra o sota un para-sol amb un protector solar disponible per a qualsevol exposició solar inesperada. Un barret o gorra també pot ser beneficiós per a protegir-se del sol igual que un protector solar adequat si el teu bebè té més de 6 mesos d'edat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut

Com actuar davant d'una cremada solar?
Com actuar davant d'una cremada solar?

Com actuar davant d'una cremada solar?

Hidratar molt, no estirar la pell i fer servir roba suau són alguns dels consells que et poden...

Cinc tractaments facials per a l´estiu

Cinc tractaments facials per a l´estiu

Descobriu la millor cura i recomanacions per a la pell saludable i hidratada

Lactància: claus per iniciar-la amb èxit i sense problemes

Lactància: claus per iniciar-la amb èxit i sense problemes

Mares amb experiència ens donen deu pautes bàsiques per començar-la de manera correcta

Tatuatges: els perills de decorar-se la pell

Tatuatges: els perills de decorar-se la pell

Avui dia ja es pot dir que no són per sempre, encara que la seva costosa i lenta eliminació amb...

Enllaços recomanats: Premis cinema