Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, el foc s'ha iniciat a l'habitació de Santiago J.S., una de les dues víctimes mortals de l'incendi, a causa d'una cigarreta mal apagada. La mare, que ha vist el fum, s'hauria llevat i avisat els dos fills que sortissin. Tant ella com el fill que ha mort, han caigut a terra al menjador, on han mort a causa de la inhalació de fum. El segon fill, que només ha resultat intoxicat, ha aconseguit sortir de l'habitatge.

Quan els Bombers han arribat al lloc dels fets han trobat els cossos sense vida de les dues víctimes mortals al menjador del pis, on havien caigut. Les investigacions han confirmat la causa de la mort, la inhalació de fum i no pas cremades.

Segons els Bombers, a causa del sinistre, un veí del pis desè, Ramon M. P., de 84 anys, també ha hagut de ser atès a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per inhalació de fums.

Els veïns de l'edifici han hagut de ser desallotjats per seguretat, però un cop descartada l'afectació estructural, poc abans de les vuit del matí, han pogut tornar a casa. Vuit dotacions dels Bombers han participat en l'extinció del foc.

L'incendi ha afectat un dels pisos de la torre 1 de la Font dels Capellans, situada al carrer Sabadell. Concretament el vuitè quarta. Les torres de la Font dels Capellans, un barri de protecció oficial construït fa més de 30 anys, tenen onze pisos d'alçada i quatre habitatges per planta.

Segons el testimoni d'alguns veïns, com Juan Guerra, ha estat un altre fill de la víctima qui els ha avisat que s'havia calat foc i que tant la mare com el seu germà eren morts. La família vivia en aquest edifici des que es va construir el barri.

Ja fa uns quatre anys que s'havia produït un incident per foc en aquest mateix habitatge, ha explicat. En aquella ocasió, però, només es va cremar un matalàs, però la causa del foc també va ser una cigarreta mal apagada.