Les detencions es va produir després que una dotació dels Mossos, que realitzava tasques de seguretat ciutadana de paisà a l'esmentada àrea de servei, va veure com les tres dones detingudes oferien alguna cosa embolcallada a diversos conductors que havien aparcat el seu vehicle a la zona.

Els agents van demanar la documentació a les dones, que van explicar que la tenien al cotxe, on els esperaven els altres dos arrestats. Un cop identificats i escorcollats, se'ls va trobar a sobre diversos draps que contenien joies com ara anells i cadenes. Segons Els Mossos e objectes els duien amagats per tot el cos, fins i tot per sota les faldilles, en un folre amb diverses butxaques. Al vehicle, també portaven més objectes.

De tot plegat, els arrestats no van saber explicar la seva procedència, motiu pel qual van quedar detinguts per un delicte de receptació. L'escorcoll va permetre recuperar 54 anells, 7 cadenes, 3 telèfons mòbils i un reproductor portàtil de DVD.

Els detinguts són Damian M, de 48 anys, Florentina P, de 27 anys, Elvetia P, de 46 anys, Constantin M, de 23 anys, i Ramona O, de 20 anys, tots ells de nacionalitat romanesa i sense domicili detingut. Segons els Mossos, està previst que passin en breu a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa.