Una menor d'11 anys ha estat atacada avui per un animal marí, segons que sembla un tauró, mentre es banyava a la platja de Sant Salvador del Vendrell, han informat a Efe fonts municipals.

El succés s'ha produït al voltant de les 10.00 hores del matí, quan un peix de grans dimensions, que els testimonis han identificat com un tauró, ha mossegat la petita en un peu.

Immediatament, la nena ha estat atesa pel socorrista de la Creu Roja i després ha estat traslladada al servei d'urgències de l'Hospital del Vendrell, on ja ha estat donada d'alta després de posar-li punts de sutura a la ferida, d'uns sis centímetres de longitud i "compatible" amb una mossegada de tauró.

Com a mesura de precaució, el consistori ha hissat la bandera vermella que prohibeix el bany a les tres platges del municipi: Sant Salvador, Comarruga i Francàs.

A més, embarcacions de Protecció Civil i de la Guàrdia Civil patrullen la costa per intentar localitzar l'esqual.

També s'han enviat fotografies de les ferides que patia la mennor al Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM), amb l'objectiu que els experts analitzin el tipus de mossegada i puguin identificar amb més precisió l'animal, que podria ser una tintorera.

Aquesta espècie de tauró és habitual a la costa de Tarragona, però no sol acostar-se tant a la riba de les platges.

La víctima és una nena d'11 anys que era de vacances al Vendrell amb la família.