La Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona un grup organitzat que venia a immigrants per 2.000 euros contractes de treball fraudulents emesos a través d'una xarxa de societats 'pantalla' que no tenien cap tipus d'activitat real.

Segons han informat a Europa Press fonts policials, han detingut a 10 persones: els principals capitostos de la trama, dos espanyols, així com un colombià i set pakistanesos, tots presumptament integrants d'aquesta trama dedicada a la falsificació de documents, estafa i frau a organismes oficials.

L'operació 'Servi' va començar a principis de maig quan la Brigada d'Estrangeria de la comissaria de Sant Adrià de Besòs va detectar un increment de sol·licituds d'autorització de residència temporal.

Tots aquests expedients estaven vinculats a una sola empresa, que va resultar ser el nexe d'unió d'altres 18 societats amb el mateix administrador, un home d'avançada edat i de nacionalitat espanyola.

De moment, els investigadors han acreditat l'existència de 35 casos de venda fraudulenta de contractes de treball, per entre 2.000 i 3.000 euros, tot i que no en descarten més.

El grup actuava a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs (Barcelona), a través d'una gestoria des de la qual dirigien l'entramat de societats i captaven estrangers del seu entorn en bars, perruqueries i locutoris, la majoria pakistanesos.

Un dels líders del grup acumula dues detencions per delictes contra la propietat intel·lectual i insolvència punible, i l'altre té set antecedents per delictes contra la Hisenda pública i frau a la Seguretat Social.