La Guàrdia Civil ha comissat 864 peces de roba esportiva falsificades que es venien a cinc botigues de Platja d'Aro (Baix Empordà). Es tracta de samarretes, pantalons i xandalls -molts d'ells, equipaments del Barça- que tenen un valor total de 63.000 euros. Els agents, acompanyats de representants de les firmes, van comprovar que les peces eren falsificades i han imputat els dos propietaris dels locals, dos homes hindús, per delictes contra la propietat industrial. A més, el cos policial també ha detingut un francès que pretenia creuar la frontera amb més de 4 quilos d'haixix amagats dins una maleta. L'home es va posar molt nerviós quan una patrulla el va aturar i li va registrar el vehicle.

Segons informa la Guàrdia Civil, el comís de les peces de roba falsificades es va fer aquest dimarts. Agents de Palamós, Blanes i del Grup d'Investigació fiscal, acompanyats de representants de marques de roba, van inspeccionar cinc botigues de Platja d'Aro, perquè sospitaven que les peces d'esport que s'hi venien eren falsificacions.

Les seves sospites van confirmar-se al cap de poca estona d'inspeccionar la roba. Als dos comerços, regentats per hindús, s'hi venien samarretes, pantalons i conjunts falsos. Sobretot, equipaments del Barça i altres peces de les marques Nike-Messi i Adidas.

La Guàrdia Civil, en total, va comissar 864 peces esportives, que tenien un valor global de 63.000 euros. Els agents van imputar els dos propietaris, A.N. (que regenta quatre de les botigues) i D.R.M. (propietari d'un comerç) per un delicte contra la propietat industrial.

D'altra banda, aquest dimecres la Guàrdia Civil també va fer dues detencions a la Jonquera (Alt Empordà). La primera va ser la d'un home francès de 45 anys, A.B.K., que va intentar creuar la frontera amb 4,1 quilos de marihuana amagats dins una maleta.

Els agents van aturar el vehicle, que conduïa el detingut, i després d'identificar-lo van registrar al cotxe. Al maleter, van descobrir una maleta, però quan li van demanar que l'obrís, l'home es va posar molt nerviós i va respondre que a dins no hi havia res. La Guàrdia Civil va obrir la maleta, va descobrir la droga i va detenir el francès per un delicte contra la salut pública.

A més, el mateix dimecres, els agents de la Jonquera també van detenir un altre home que conduïa un cotxe robat. Els propietaris del vehicle feia cinc dies que n'havien denunciat el robatori a Sant Sebastià. El conductor, un alemany d'origen romanès de 49 anys, I.D., va quedar detingut per robatori o furt de vehicle. L'home intentava creuar la frontera i arribar fins a França.