El nou director de TV3, Vicent Sanchis, està disposat a revisar la continuïtat de tots els canals, i especialment d'Esport 3, que en els darrers temps s'ha vist afectat per l'augment de preu dels drets esportius i les limitacions pressupostàries. Durant la seva primera compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del Parlament com a responsable de la televisió catalana, celebrada ahir al costat de la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, Sanchis va reconèixer davant els diputats que no s'esperava el seu nomenament i que el va enxampar «a contrapèl», però va assegurar que és «un repte professional, de servei públic i de país».

El periodista valencià també va apuntar a la possibilitat que «si un programa no funciona, es pugui substituir gairebé immediatament» i va remarcar que «hem de fer ofertes que funcionin i permetin recuperar l'audiència i la primera feina és treballar en franges sobre les quals hi té joc i es concretaran a l'estiu amb una programació especial».

El gruix de les intervencions de Sanchis a la Comissió va girar en la defensa de la pluralitat. «No he vingut a TVC a fer de fanàtic ni de hooligan de ningú», va ressaltar Sanchis, qui també va respondre amb ironia als seus crítics, expressant que no desitja que TV3 «sigui la televisió dels processistes ni de la confraria del pecat redimit».

Sanchis no va voler confirmar si continua pensant, com va assegurar fa un temps en una columna, que la plantilla de TV3 està sobredimensionada. Sobre aquest tema, Sanchis va assegurar que «els treballadors de TV3 demanen més ingressos públics i privats».

Crítiques de l'oposició

En la sessió celebrada ahir, els partits de l'oposició es van tornar a mostrar crítics amb el nomenament de Sanchis. L'oposició no va donar credibilitat a les explicacions de Núria Llorach, que va insistir que l'exdirector de TV3 Jaume Peral va renunciar al càrrec per motius personals i que es va haver d'elegir Sanchis amb «urgència». Fernando de Páramo, de Cs, va preguntar «com pot ser que Peral renunciés dilluns voluntàriament i al cap de pocs minuts ja tinguessin un candidat». De Páramo també va retreure a Sanchis que insultés Ciutadans dient-los «idiotes, irrellevants i tramposos».

Per la seva banda, David Pérez, del PSC, va reivindicar la necessitat d'«ampliar l'audiència de TV3» fent que no sigui només «la televisió dels 'processistes'». Jéssica Albiach, de CSQP, va rememorar els insults de «bruts» i «neofalangistes» que Sanchis havia dedicat a les forces de l'oposició i el va acusar de tenir «vincles» amb persones que estan sent jutjades en casos de corrupció.

Al seu torn, Esperanza García, del PPC, va lamentar que «deu dies després de l'inici del judici del cas Palau i d'una cobertura excel·lent» a TV3, es canviés el seu director, poc després que un diputat del PDeCAT, Jordi Cuminal, hagués «assenyalat» Peral. García va avisar a Llorach que el PPC iniciarà els tràmits necessaris per rellevar-la del seu lloc si no dimiteix.

Albert Botran de la CUP va detallar que «la versió dels motius personals» pels quals hauria dimitit Peral «no és versemblant» i va criticar el sistema d'elecció de Sanchis, que va qualificar d'«ingerència del Govern» i de «desprestigi» en un moment polític en què «la lupa» està posada sobre TV3.