Telefònica i Netflix han anunciat aquest dijous un acord global d'integració segons el qual tots els continguts de la multinacional nord-americana estaran disponibles a les plataformes de televisió i de vídeo de l'operadora espanyola. Entre "una àmplia gamma d'iniciatives", a partir de "finals de 2018", els usuaris podran accedir a l'aplicació de Netflix a través dels descodificadors de televisió de Movistar TV i del servei de pagament sota demanda Movistar Play, tot a través de la factura de Telefònica. A més, l'operació preveu altres propostes com la incorporació de Netflix a alguns plans de dades mòbils que permeten als clients de Telefónica veure vídeo per streaming sense que suposi un consum sobre els seus paquets de dades estàndard.

El president executiu de Telefònica José María Álvarez-Pallete ha valorat l'aliança i ha assegurat que "suposa un gran pas endavant en l'aposta de Telefónica per la innovació oberta i la col·laboració amb companyies líder de tot el món". "Volem oferir als nostres clients l'oferta de continguts més completa possible, ja sigui producció original de Telefònica o de tercers. L'acord amb Netflix contribuirà a reforçar aquest objectiu en totes les nostres plataformes multicanal".

"La possibilitat d'accedir als continguts de Netflix a través dels diferents canals de vídeo i televisió de Telefónica permetrà als usuaris poder gaudir de tots els seus continguts preferits en un sol lloc", ha assenyalat Reed Hastings, cofundador i conseller delegat de Netflix."Milions de clients gaudiran d'aquest acord en els pròxims anys, clients que podran accedir fàcilment a les seves sèries i pel·lícules favorites de Netflix a través de les plataformes de Telefónica", ha afegit Hastings.

L'acord també comprèn els serveis que les companyies ofereixen a Amèrica Llatina. Tal com han anunciat els responsables de les empreses, correspon a cada país anunciarà els detalls comercials del mateix a mesura que es vagin realitzant els llançaments en l'àmbit local. El compromís entre les dues companyies s'ha anunciat aquesta tarda través d'un vídeo al compte de Twitter de José María Álvarez-Pallete i Reed Hastings.