Girona ha estat escollida per ser la seu de la XXII Reunió Ibèrica d´Oficines Promotores de Congressos (OPC). La trobada es farà del 30 de novembre al 2 de desembre. L´objectiu és, a més de celebrar una jornada de treball, que els representants d´aquestes oficines tant de l´Estat espanyol com de Portugal coneguin els atractius tant de Girona com de les comarques gironines, així com de la Costa Brava i el Pirineu, a nivell cultural, paisatgístic, gastronòmic i d´oci.

Es preveu l´assistència d´una trentena de persones que representaran les associacions autonòmiques o regionals d´OPC peninsulars. Durant la jornada s´analitzarà la situació conjuntural del sector del turisme de reunions i els nous reptes que es presenten de cara al futur.

Aprofitant aquesta trobada, els participants al congrés s´allotjaran a l´Hotel Carlemany i a l´AC Palau de Bellavista. Entre les sortides previstes hi ha una degustació de vins al Mas Perafita, una visita al Teatre-Museu Salvador Dalí, un recorregut pel Barri Vell i un sopar al restaurant Nummum.

El president de l´Associació Catalana d´Organitzadors Professionals de Congressos i membre de la junta directiva de les associacions espanyola i europea d´organitzadors professionals de congressos, Tomàs de Gil, va agrair l´esforç de les institucions i la Cambra de Comerç per dur la reunió a Girona i va aprofitar per fer una crida per evitar l´intrusisme: «Que les empreses s´assegurin de quina agència contracten a l´hora d´organitzar congressos. Em preocupen les agències noves i que no estan afiliades».

A més a més, va aprofitar per anunciar que per a l´any 2012, Girona acollirà el congrés nacional d´Oficines Promotores de Congressos (OPC).