Fa aproximadament un any i mig Bellsolà va presentar a l'Ajuntament d'Aiguaviva un projecte per construir un nou magatzem frigorífic adjacent a la seva fàbrica. A dia d'avui, i després d'algunes modificacions, la companyia encara no compta amb el permís municipal. Es tracta d'un magatzem de 5.000 palets de capacitat -4 vegades més gran que l'actual- i que suposaria una inversió de quatre milions d'euros, ja aprovada pels accionistes de la firma i amb finançament suficient per tirar-la endavant.

La situació no s'acaba d'entendre a Bellsolà: «L'Ajuntament manifesta repetidament que la seva intenció és donar-nos el permís, però no hi ha manera d'aconseguir-lo. Sembla mentida que en els temps de corren no s'aprovin aquest tipus d'inversions tan fortes d'una manera més diligent», explica el director general de la firma, Bosco Fonts.

I afegeix, «no dic que s'hagin d'aprovar saltant-se la normativa, i l'Ajuntament fa ben fet de comprovar que tot sigui correcte, però no és normal que una sol·licitud de llicència per aquest tipus d'inversió trigui més d'un any i mig».

Segons Fonts, el negoci del pa congelat està molt lligat a la producció amb màquines automàtiques i l'emmagatzament en zona frigorífica adjacent a la fàbrica. Si no es fa així, «el nostre desenvolupament està minvat i això ens costa molts diners, perquè hem d'emmagatzemar a fora».

A més, recorda el nou magatzem «té un benefici evident pel poble d'Aiguaviva, ja que suposarà una reducció del 30% de la circulació de tràilers per l'interior de la població». «No acabem d'entendre per què això costa tant», es lamenta.

El principal directiu de l'empresa recorda el compromís de Bellsolà amb Aiguaviva, on ha invertit més de 25 milions d'euros en l'última dècada.

«Seguirem invertint, si ens deixen. Perquè ens ho posen molt difícil. Si no tinguéssim problemes administratius la fàbrica seria més gran. Hem apostat per Aiguaviva, però invertirem i ens desenvoluparem allà on ens dexin», conclou Fonts.

Bellsolà preveu recuperar aquest any part del volum de producció que va perdre en els exercicis 2008 i 2009 per la crisi econòmica i per la guerra de preus que hi ha hagut en el sector.