El president de la Generalitat, José Montilla, va acusar ahir les companyies elèctriques d'haver patit "problemes de coordinació i informació" durant el temporal i posterior tall del subministrament a milers d'abonats gironins. Montilla va considerar que el fet de treballar amb moltes empreses subcontractades ha accentutat els problemes de coordinació, "ja que a vegades arriba un generador però el que ha de portar el gasoil o els cables encara triga unes quantes hores". També va assegurar que el Govern només disposa de la informació que li facilita Fecsa Endesa sobre el nombre d'abonats, però que aquesta no és massa fiable: "Com que jo no sóc la companyia, no li donaré una data, perquè ells no ens les acaben de donar, i si me la donessin, tampoc sé si me la creuria", va afirmar.

El president català va visitar ahir diversos municipis afectats pel temporal, com ara l'espai natural de Castell-Cap Roig, a Palamós, i Llagostera, entre altres. Els alcaldes van aprofitar per recordar-li que d'aquí a tres setmanes arribarà Setmana Santa, tret de sortida de la temporada turística, i van reclamar que la Generalitat posi mitjans per tenir la Costa Brava "en condicions" de cara a l'arribada dels turistes.

Montilla, per la seva banda, va explicar que s'hauran de netejar boscos i reparar camins per evitar que els boscos, que han quedat absolutament devastats després del temporal, es converteixin "en un polvorí" de cara a la temporada d'estiu. Segons va assenyalar, la prioritat per al Govern seran els que són de la seva titularitat i les zones protegides. "El que no farem és assumir totes les responsabilitats que corresponen a particulars", va ?indicar, tot i que va afirmar que ?s'obriran línies de cooperació i suport.