La caiguda d'un cable de mitjana tensió i unes ratxes de vent que van superar els 160 km/hora van deixar 10.000 domicilis a les fosques, segons Protecció Civil, o uns 7.000 segons la versió d'Endesa. La incidència va afectar especialment els municipis del litoral de l'Alt i Baix Empordà. Sobretot els 5.100 veïns de Santa Cristina d'Aro, que durant aproximadament 16 hores es van quedar sense subministrament elèctric. La incidència es va detectar durant la matinada de dilluns però els operaris d'Endesa Distribución van aconseguir recuperar gradualment la normalitat del servei durant el matí de dimarts. Alguns municipis, però, han tornat a passar la nit amb generadors.

Els més afectats, segons va informar la companyia van ser Llançà, Portbou, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro. En d'altres, com a Lloret de Mar on la incidència va ser menor, van haver-hi fins a 25 petits talls de llum que van afectar tot el municipi. A l'Alt Empordà les fortes ratxes de vent van activar un sistema de seguretat pel qual les línies deixen de transportar electricitat. De forma més "residual", segons Endesa, d'altres municipis de la comarca també es van veure afectats per aquesta incidència, com per exemple la Jonquera.

La companyia va xifrar en 3.000 clients els afectats per aquesta nova apagada elèctrica a l'Alt Empordà. Mentre al Baix Empordà van ser, segons la companyia, 4.000 clients més.

La causa que va afectar el Baix Empordà i, en menor mesura la Selva Marítima, va ser la caiguda d'un cable de mitjana tensió d'una línia provisional a de Santa Cristina d'Aro.

Si bé a primera hora del matí els afectats rondaven entre els 7.000 i els 10.000 abonats (segons les dues versions oficials), a la una del migdia Endesa xifrava en aproximadament uns 3.000 els clients que encara no havien recuperat el servei. A mesura que van passar les hores es va recuperar la normalitat i a primera hora de la tarda, la companyia ja donava per "solucionada" la incidència, excepte per uns 400 clietns de Romanyà.

D'altra banda, Endesa va necessitar de dos grups electrògens a Llançà, i cinc més a Sant Feliu de Guíxols. Com a mesura de precaució també se'n van disposar cinc més a Santa Cristina d'Aro, i 15 més en reserven per mobilitzar-los en cas de necessitat. La companyia va atribuir la incidència a la precarietat de la línia causada pel temporal del 8 de març. La data límit és el 30 de juny.