Tot i que els nomenaments s'han fet públics a finals de juny, Melitó Tubau no prendrà possessió del càrrec fins el setembre (en el moment d'atendre Diari de Girona tenia previst una reunió de treball amb Boqueras en les següents hores). A destacar que les noves responsabilitats de Tubau inclouen la significativa parròquia de Santa Maria de Ripoll (monestir), també s'ha d'encarregar de recintes sagrats depenents de parròquies (Santuari de Montgrony...) i que Santa Maria de Borredà (una antiga propietat del comte Guifrè el Pilós, que la va cedir al monestir de Ripoll) és a la comarca limítrofa del Berguedà.

Aquest nomenament del bisbe de Vic explicita la multiplicitat de tasques que han d'assumir alguns rectors per atendre les parròquies a causa de la manca de més capellans. En concret, Melitó Tubau ha estat nomenat rector de les parròquies de Sant Sadurní de Sovelles, Santa Eulàlia de Viladonja, Sant Martí de Vinyoles de Portavella, Santa Maria, Santa Maria de Matamala, Sant Feliu d'Estiula, Sant Vicenç de Palmerola i Sant Esteve de Vallespirans (municipi de Les Llosses); Santa Maria, Sant Josep Obrer, Sant Bernabé de les Tenes i Sant Bartomeu de Llaers (Ripoll); Sant Romà d'Aranyonet i Sant Pere (Gombrèn); Sant Cristòfol i Sant Julià de Saltor (Campdevànol); Santa Maria (Borredà); i Sant Julià (Vallfogona del Ripollès). Les parròquies, excepte Borredà, són a la zona sud del Ripollès, en un arxiprestat que porta el nom de la comarca gironina.

Melitó Tubau confia, malgrat l'acumulació de càrrecs, en l'ajuda de les comunitats religioses i parroquials (laics) per gestionar l'encàrrec del bisbe diocesà. "No es podrà ser arreu", comentava a través del telèfon mòbil. Irònicament, assegurava que necessitaria un mitjà aeri a fi d'accedir als recintes sagrats més aïllats. Però, sobretot, va remarcar que esperava tenir salut per complir amb les tasques assignades. Tubau procedeix de l'arxiprestat de Manresa, on ha estat desenvolupant la tasca d'arxipreste (coordinador de parròquies) i la màxima responsabilitat en les parròquies de Santa Maria del Montserrat (des de 1986) i Santa Maria de Viladordis (1980), en ambdós casos, a la ciutat de Manresa. També ha estat exercint com a capellà de la vicaria perpètua de Sant Pau i de la comunitat de Serventes del Sagrat Cor de Jesús de la capital del Bages (des de 1980 i 1990 respectivament). L'arxiprestat de Manresa està format per 14 parròquies i té una població (potencial) per atendre unes 80.000 persones. Segons dades de les diòcesis catalanes, i recollides en el mapa de les religions a Catalunya (Generalitat), el Bisbat de Vic té 1.260 centres de culte. És la diòcesi que en disposa més. Girona en suma 934 i Urgell (amb parròquies que en l'administració civil pertanyen a la demarcació gironina) té 1.228. Tortosa és la diòcesi amb menys centres: 211.