José Antonio J.F., de 35 anys i veí de Cornellà de Llobregat, és la darrera víctima mortal en accident de cotxe que hi ha hagut a la N-II a Sils, encara en obres, convertint-se així en el difunt número 63 d'enguany a les carreteres de la demarcació. La víctima viatjava en un turisme amb una acompanyant quan va xocar frontalment contra un camió a l'alçada del punt quilòmetric 698,7, prop de l'hostal del Rolls a Sils. La copilot va resultar ferida lleu i va ser traslladada a l'hospital Santa Caterina de Salt. Fins al lloc del sinistre s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, diversos efectius del Servei d'Emergències Mèdiques així com diverses grues que van haver de recollir els vehicles accidentats.

El reguer d'accidents que s'han registrat en els sis quilòmetre de la N-II entre Sils i Caldes de Malavella posa de manifest la vulnerabilitat dels conductors que han de circular per una via que hauria d'estar desdoblada des de l'any 2005 però en la qual no hi ha cap operari treballant-hi des del juny de 2009 i, segons les últimes declaracions del ministre de Foment, José Blanco, les obres no es tornaran a licitar fins l'any vinent.

Més morts que el 2009

Els incidents d'ahir eleven a 63 les víctimes mortals per accident de trànsit superant així el nombre de morts del 2009 per la mateixa causa, que es va situar en 62.

Es dóna la particularitat que a les comarques de Girona el gruix de la sinistralitat es produeix a la N-II, malgrat que hi ha altres punt negres en carreteres comarcals, com la Gi-555 entre Arbúcies i Sant Hilari Sacalm.

Cal recordar que el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, va recalcar el passat mes de setembre la necessitat de reemprendre les obres de la N-II i finalitzar-ne el seu desdoblament per acabar amb el degoteig de víctimes que any rere any es van produint, moltes fruit de col·lisions frontals que s'evitarien amb una carretera amb doble carril de circulació per cada sentit.

Des de Trànsit també va assegurar que s'estan analitzant quins punts seran els més ràpids en la futura carretera desdoblada per col·locar-hi radars.