L'amenaça de la moció de censura ha quedat exclosa de tota possibilitat a Sils i Martí Nogué (IdS-PM) podrar encarar un mandat tranquil després d'obtenir una majoria absoluta que ha relegat CiU a quarta força després del canvi en l'estructura de la federació. L'electorat tan sols s'ha mantingut fidel a AMS-AM que conserva els dos regidors que ja tenia. ICV-EUiA ha perdut un representant mentre que el PP i UPS-FIC aconsegueixen entrar al consistori per primera vegada en tota la història.

L'escombrada de Nogué ha estat contra tot pronòstic doncs abans dels comicis s'esperava una política de pactes a la vila donat que hi havia sis forces que es disputaven l'alcaldia.

La tranquilitat que li brinda un mandat d'aquest caire a Nogué li permetrà tirar endavant els punts forts del seu programa que es concentren en la contenció de la despesa i el dèficit, continuar amb els tràmits de cessió de terrenys per construir-hi l'Institut -que actualment està en barracons- i mantenir les polítiques mediambientals que ha vingut desenvolupant fins al moment.

Serà la primera vegada que la majoria absoluta de Sils recaurà en un partit que no sigui Convergència i Unió desde l'any 1995 després que Nogué aconseguís trencar amb l'hegemonia nacionalista durant l'anterior mandat per arrasar en els comicis d'ahir.

Els resultats electorals han aconseguit que totes les forces que litigaven obtinguessin representants de manera que les sensibilitats del municipi quedaran expressades en el plenari, tot i que les divergències de criteri estaran concentrades en l'oposició.

L'ús que Nogué faci d'aquest mandat li permetrà sumar esforços o tirar de majoria absoluta.