La cap de llista d'Alternativa per Quart (AxQ), Laura Vall-Llosera, va prendre possessió ahir després de reeditar-se el pacte amb CiU. La que és ja la primera alcaldessa del municipi va explicar que es va oferir al PSC la possibilitat d'entrar a formar part del govern ja que ha estat la força més votada. En concret, se'ls va oferir les regidories d'Hisenda i Cooperació però segons va explicar Vall-Llosera els socialistes van rebutjar a l'oferta per formar part d'un pacte de govern on totes les formacions amb representació municipal tindrien una part del govern.

Una de les principals novetats d'aquesta legislatura és que no hi haurà canvi de regidories. L'alcaldessa va explicar que durant aquest mandat es dividirà l'alcaldia en dos anys per cada formació però en canvi no es mouran els regidors de les seves àrees. Vall-Llosera va defensar el seu pacte amb CiU en base que hi ha "un projecte comú". Mentre que respecte a l'oferta al PSC per entrar al govern, va indicar que "entenien que era un bon programa" i amb persones"molt vàlides". "CiU també hi estava d'acrod", va afegir. No obstant, la formació socialista que encapçala Pere Cabarrocas ha desestimat aquesta opció.

De fet el PSC, amb cinc regidors i el 43,27% dels vots, ha estat la formació més votada en les passades eleccions municipals de Quart. Unes xifres de les quals la nova alcaldessa n'és totalment conscient. tot i que va defensar que "també els avala els vots que sumem els dos grups" i que això els dóna "confiança". AxQ va treure 3 regidors amb el 21,95% dels vots i CiU 3 més amb el 25,36% dels vots. La nova alcaldessa va informar que en les dues pròximes setmanes presentaran un "full de ruta" amb les grans línies del projecte comú. De la pasada legislatura va concloure que "s'han acomplert els objectius"

Després de rebre la vara d'alcalde mans de regidor més gran de la corporació, el nou batlle de Cassà de la Selva, Enric Bagué, va assegurar davant d'una sala de plens completament atapeïda de públic que "sóc conscient que haurem de governar en minoria, però ho farem de la millor manera possible, consensuant les decisions de més importància que afectin el benestar dels cassanecs". Bagué (CiU) va posar de manifest que "és tot un honor per a mi ser l'alcalde la vila, després de Godoy, Dausà, Baulida i Casanova".

L'acte de presa de possessió va començar puntualment a les dotze del migdia i, després de complir amb els formulismes protocol·laris, es va donar pas als parlaments durant els quals el representant d'ERC, Carles Casanova, va significar que "estem disposats a treballar pel nostre poble des de l'oposició i trobar solucions en totes les qüestions que afectin el benestar dels ciutadans". Casanova va afagir que el seu grup té l'obligació a partir d'ara "de controlar totes les accions de govern".

A continuació Enric Bagué va esmentar que ell era el cinquè alcalde cassanenc de la democràcia "i ens vam presentar perquè ens mou l'estimació al poble". Per a Bagué "es primoridial oferir serveis de qualitat, malgrat la crisi, però hem d'acoseguir que tots els cassanecs tinguin una feina digna i treballar amb dignitat. La meva idea com alcalde és escoltar i dialogar perquè el poble de Cassà soms tots, siguin de l'edat i la ideologia que tinguin". Bagué es va referir també a les passades eleccions municipals tot i asseyalant que "ens hi vam presentar sis candidatures i l'abstenció va ser força elevada, cosa que fa pensar". Immediatament després de la sessió d'investidura Bagué va encetar el primer acte com a alcalde celebrant un casament civil a l'Ajuntament.