A Sant Hilari Sacalm el ple d'investidura del nou Ajuntament no va tenir sorpreses d'última hora i

per tant, el convergent Robert Fauria es va convertir ahir en el nou alcalde de Sant Hilari i governarà en minoria amb sis regidors a la capital de les Guilleries. Aquest resultat va ser possible perquè finalment el grup d'Esquerra Republicana (ERC) es va abstenir, com va anunciar el dia abans en considerar que és el que havia dit el poble a les urnes, fent-los baixar de cinc a tres regidors.

En canvi, el grup del Partit Independent de les Guilleries (PIG) tot i els intents de pacte els últims dies per aconseguir que els republicans fessin alcalde el seu candidat Joan Ramon Veciana (PIG) finalment, van veure com amb els quatre vots del seu grup no va ser possible que Veciana fos el nou alcalde i fins al 2015.

"Acords puntuals amb tots"

Robert Fauria va assegurar que assumeix que tindrà un govern en el qual haurà d'arribar a acords amb tots els grups i que ha "entès el missatge de la gent del poble", ja que si bé ha estat la força més votada obtenint sis regidors, el que li demanen és "la col·laboració amb tots els altres partits i arribar a acords puntuals".

A banda, el nou alcalde es va mostrar molt satisfet d'haver retornat a l'alcaldia després de quatre anys estant a l'oposició, ja que tot i haver estat també la força més votada a les eleccions del 2007, un pacte entre ERC i PIG van configurar un govern de majoria a la població, amb el republicà Joan Garriga com a alcalde de Sant Hilari, que ha governat durant aquests darrers quatre anys.