Les previsions es van complir ahir a Tossa de Mar i Gisela Saladich de Tossa Unida (TU) va ser proclamada alcaldessa de la localitat amb el suport dels dos regidors del PSC. Així, doncs, la constitució del nou ajuntament deixa a l'oposició CiU, la força més votada amb sis regidors. Saladich, però, va fer un discurs conciliador i breu, en què va tornar a repetir que vol aconseguir que tots els regidors puguin formar part de l'equip de govern. "A partir de dimarts començaré a treballar perquè tots els regidors puguin estar al govern", va destacar. A més, va instar els regidors "a mirar al futur" i poder sumar per tirar endavant Tossa.

L'alcaldessa sortint i a partir d'ara cap de l'oposició, Imma Colom (CiU), va destacar la feina feta pel seu govern, fent èmfasi a les dificultats econòmiques. "Ens ha marcat molt el forat de 21 milions d'euros que vam trobar. Hem baixat fins als 10 milions i estem contents, però queda feina", va afirmar Colom, que va afegir sentir-se "molt satisfeta d'haver pogut ser alcaldessa". A més, va explicar que la proposta del TU no es podia acceptar: "Per sobre de l'interès general, hi ha hagut l'afany de desbancar a CiU". I va demanar que s'acabi "el joc brut de les difamacions" i va assegurar que faran una "bona oposició".

Per la seva part, la portaveu del PSC, Pilar Mundet, es va mostrar "amb molta il·lusió" per afrontar el nou mandat. Va felicitar tots els regidors, en especial, els nous i també Saladich de qui va dir que "ha treballat molt per arribar fins aquí". Finalment, va destacar que els seus "vots modestos han estat els necessaris i suficients per fer un govern de les persones".