En el seu planejament per canviar el model turístic de la vila, Lloret s'ha proposat acabar amb els «Disco-Tour» que ofereixen els operadors turístics i que consisteix a portar grups de joves de pub en pub. El consistori ja ha assegurat, en més d'una ocasió, que sancionarà els guies que enxampin realitzant aquesta pràctica.

Per combatre l'actual model turístic, el consistori es valdrà d'una revisió de les ordenances de via pública i civisme per, entre altres coses, prohibir la prostitució, controlar més la venda de productes falsificats i multar els hotels on es detecti que els clients llencen objectes o líquids des del balcó. I és que aquest municipi turístic arriba a multiplicar per quatre la seva població durant la temporada d'estiu i arriba a tenir 150.000 persones a la vila, cada dia.

Prohibir la prostitució

L'Ajuntament ha detectat un augment de noies que, al carrer, ofereixen serveis sexuals sobretot als turistes. Tot i la pressió policial que existeix, el consistori preveu eradicar aquest fenomen prohibint-la a la via pública mitjançant la revisió de les ordenances.

Els operadors

L'acció de Lloret també se centrarà en els operadors que organitzin viatges de menors i per això l'alcalde els va fer una crida apel·lant a la responsabilitat per impedir que els duguin a lloc on poden consumir alcohol.

Responsabilitat dels hotels

L'alcalde de la població, Romà Codina (CiU), també ha demanat als hotelers que controlin les condicions en les quals arriben els seus clients als establiments i els cridin l'atenció si no es comporten degudament. I és que també s'han donat casos a la població del fenomen conegut com "balconing" i que ha costat diverses vides. La darrera, la d'un jove alemany de 19 anys que va quedar greument ferit en caure d'un segon pis tractant d'accedir a l'interior de l'habitació a través del balcó.