Dos Bombers del parc de Llançà han impulsat un projecte solidari per recaptar diners amb un doble objectiu: ajudar els afectats per algun incendi i finançar projectes de prevenció del foc. Amb aquesta idea en ment, Albert Masoliver i Samuel Colomer van posar fil a l'agulla i van dissenyar una samarreta amb la silueta de Catalunya i la comarca altempordanesa en negre i envoltada de flames. El dibuix va acompanyat del lema "Jo també m'he cremat". Quinze dies després, van començar a distribuir-les en festes majors, concerts i bars i en només dues setmanes ja n'han venut 1.500, a 10 euros cadascuna. Els parcs de bombers que vulguin també es podran convertir en un punt de venda.

"Després del gran incendi, vam veure que feia falta ajuda, que calien més diners", apunta Masoliver que comenta que amb aquesta idea ell i en Samuel van començar a pensar en possible actuacions solidàries. A diferència d'altres, la meitat dels diners que recullin seran per ajudar persones que han perdut la casa o la seva forma de vida arran de l'incendi però l'altra meitat servirà per crear brigades de neteja o crear ramats per millorar l'estat del bosc.

En la primera fornada han distribuït més de 3.000 samarretes a diversos col·laboradors. "Ho distribuïm a cost zero, només ens han de tornar les samarretes que no venguin i donar-nos els diners de les que han venut", ha detallat Masoliver.Per ara, han venut unes 1.500 samarretes a 10 euros cadascuna.

Així, en només quinze dies de venda han recaptat 15.000 euros per destinar-los a projectes. La intenció és no posar-se fronteres ni limitacions. Tot i que admeten que d'entrada ja esperaven tenir èxit, tanta acceptació els satisfà molt. "És per a tots els catalans, el màxim és vendre 7 milions de samarretes", afirma Masoliver.

Les samarretes estaran a la venda fins al 31 de desembre. Llavors, serà quan hi hagi el recompte final del que han recaptat. Al web que han creat "jotambemhecremat.wordpress.com" hi ha un apartat on s'actualitzen les dades de venda. Els interessats a rebre diners també hauran de presentar les propostes a través del web. "Tot és molt transparent", detallen els bombers.