La plaça Major d'Agullana és, des de dimecres i fins avui, el menjador per a set alumnes de l'escola d'aquesta població, a l'espera que es resolgui la petició dels seus pares de dur el seu propi menjar en carmanyoles. Quatre famílies han pres aquesta decisió transitòria, a l'espera que es reuneixi el Consell Escolar Municipal i es posicioni sobre la introducció de les carmanyoles a l'escola, ja que troben massa car el servei de menjador.

Es tracta de famílies que, pel fet de viure a Agullana, queden excloses de les beques de menjador, destinades a l'alumnat obligat a traslladar-se a un altre municipi per fer l'ensenyament obligatori. A l'escola Lluís Marià Vidal hi ha matriculats alumnes d'Agullana i d'altres poblacions com Cantallops, la Jonquera i la Vajol.

Els pares van plantejar el tema al juny, en l'últim consell escolar del curs passat, quan els van remetre a esperar si Ensenyament publicava alguna normativa per regular l'ús de carmanyoles als menjadors escolars. Ja a les portes d'aquest curs, la setmana passada, les famílies es van reunir amb el Consell comarcal i l'empresa que gestiona el servei de càtering i, després de conèixer els preus i el funcionament, van exposar els motius pels quals alguns pares "ja no podem amb aquesta càrrega econòmica". Així ho va afirmar una de les mares, Míriam Lladós, qui fa de portaveu d'unes famílies que creuen que les administracions hauria d'abaixar els preus dels menús escolars per ajudar la població en uns temps marcats per les retallades, la crisi i l'atur. Ella mateixa va explicar que l'Ajuntament gestionava el servei el curs passat i costava 5,70 euros per àpat, mentre que amb el traspàs a l'empresa contractada pel Consell -després d'un concurs al qual se'n van presentanr 11- el preu s'ha apujat fins a 6,10 -10 cèntims per sota del màxim legal-. A l'espera que se celebri el Consell escolar, i amb el suport de l'AMPA i de l'Ajuntament, quatre famílies han utilitzat la plaça d'Agullana com a menjador per als seus set fills, mentre que de cares a dilluns han demanat permís per dur un microones i una nevera al Casal dels Avis i utilitzar-lo com a menjador provisional.