La portaveu del PSC a la Diputació de Girona, Pia Bosch, va revelar ahir l'existència de nous informes encarregats directament pel president Jaume Torramadé (CiU). Bosch va demanar que al ple de la Diputació s'expliqués per què havien servit aquests treballs. La pregunta dels socialistes sorgeix dos dies després que es donés a conèixer l'encàrrec de dos informes a l'advocat Rafael Entrena, que havia assessorat Torramadé en la negociació sobre el presumpte assetjament sexual a l'exassessora Minerva Amador. Els dos informes d'Entrena sumaven més de 39.000 euros.

Segons ha pogut saber Diari de Girona, un dels encàrrecs revelats pel PSC s'hauria fet a un gabinet d'advocats de Sabadell perquè avalés la contractació d'un gerent de manera provisional pel Consorci de la Costa Brava.

Fa exactament un any que es va despatxar Manel Serra i, de moment, és un enginyer de la corporació qui s'encarrega també de la gerència. La sentència judicial era clara a favor de la readmissió o indemnització de Manel Serra.

Tanmateix, la situació no agradava als responsables de la Diputació, que havien elaborat un pla per designar un gerent interí de la seva confiança abans de topar-se de cara amb la legalitat.

El darrer intent per forçar el relleu de Manel Serra es va produir a mitjans de novembre, tot i que va quedar aturat per un informe intern elaborat pels serveis jurídics de la Diputació, de qui depèn l'organisme de gestió d'aigües dels municipis costaners.

Com va revelar Diari de GironaDiari de Girona, la persona que es volia col·locar a la gerència sense realitzar el pertinent concurs-oposició era l'actual conseller delegat de l'empresa Bros Associats, Jaume Soley, que és el soci empresarial de l'actual cap de gabinet de presidència de la Diputació, Josep Maria Bros.

El nomenament s'ha hagut d'aturar després que el secretari general de la Diputació fes un advertiment sobre la possible irregularitat d'aquest nomenament i els serveis jurídics realitzessin un informe en el mateix sentit en què no tan sols s'hi mostraven contraris sinó que indicaven la necessitat d'esperar a la resolució del recurs contra la sentència dictada pel Jutjat Social.

El 22 de novembre passat es va provar l'encàrrec a una empresa de Sabadell per 5.000 euros, més 1.050 euros d'IVA, per "assessorament juridicolaboral de Presidència".

El segon encàrrec de Torramadé correspondria a una Fundació sobre el mecenatge. En aquell cas el valor és de 10.000 euros i l'objectiu era l'elaboració i tractament informàtic d'una base de dades. La portaveu socialista Pia Bosch va dubtar que l'encàrrec es correspongués amb les activitats habituals de l'entitat.