Els portaveus dels diferents grups municipals de Lloret de Mar es van reunir ahir per tractar el tema que està copant les portades dels diaris des que divendres la Guàrdia Civil i el fiscal anticorrupció van irrompre al municipi per detenir fins a quatre persones en l'operació Clotilde contra la màfia russa. L'objectiu de la trobada era que l'alcalde Romà Codina pogués explicar en persona a la resta de partits polítics com havien anat els fets i com estava el cas. Així, segons alguns dels assistents, Codina va relatar com va arribar la Guàrdia Civil ben d'hora al matí i els diferents documents que els havien demanat a l'Ajuntament, però sense entrar en gaire detalls perquè "hi ha secret de sumari", hauria comentat.

En aquest punt, però, la Junta de Portaveus va apujar de to i es va generar una forta tensió i retrets. Aquesta tensió s'hauria donat -segons alguns dels assistents- perquè el portaveu del Millor, Marc Fuertes, havia fet unes declaracions a diferents mitjans de comunicació acusant l'Ajuntament de no voler col·laborar en la investigació i l'alcalde va negar que fos veritat.

Segons els assistents, la versió que s'hauria explicat a la Junta és que divendres el fiscal va demanar un seguit de documents que estaven en una interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional i es van facilitar tots. Però al cap d'una estona, en va demanar més, que ja no estaven detallats en la interlocutòria, i llavors els tècnics del consistori s'hi van negar fins que no hi hagués el document del jutge. Segons Fuertes, aquest fet demostrava no voler col·laborar amb la investigació i l'alcalde no hi estava d'acord.

Un altre element que s'hauria posat de manifest és que divendres el fiscal anticorrupció es va reunir amb Fuertes, com ell mateix ja va confirmar davant dels mitjans, i després de la reunió va ser quan va sol·licitar més documentació al consistori. Des del Govern no s'entén per què es va produir aquesta trobada.

De la Junta també va sorprendre l'absència del portaveu de CiU, Josep Valls, que va afirmar tenir un compromís familiar. De tota manera, cal destacar que Convergència i Unió estava representada per l'alcalde, malgrat que en nombroses ocasions hi són tots dos.