El jutge de l´Audiència Nacional demana al Parlament informació sobre Crespo per una possible imputació

El Parlament ja ha certificat la condició de Diputat de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, que el jutge Eloy Velasco ha requerit per després reclamar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que li prengui declaració

 16:27  
L´exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo
L´exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo DIARI DE GIRONA

ACN El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco enviarà en els pròxims dies al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una exposició raonada que inclourà els indicis que hi ha contra l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo en la causa contra la màfia russa que presumptament operava en aquest municipi. Segons fonts de l'Audiència Nacional, Velasco veu indicis de prevaricació i suborn en l'actuació de Crespo. Com que l'exalcalde és diputat al Parlament i, per tant, aforat, ha de ser el TSJC qui decideixi si l'interroga. Mentrestant, el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, declararà aquest dimecres davant de l'Audiència Nacional, un dia després d'haver estat detingut.

El Parlament de Catalunya ja ha fet arribar a l'Audiència Nacional un certificat que acredita que Crespo és diputat al Parlament i que, per tant, té condició d'aforat. Velasco havia demanat aquest mateix dimarts a la cambra catalana que li acredités aquesta condició. Com que Crespo és diputat al Parlament, l'Audiència Nacional no li pot prendre declaració, ja que és potestat del TSJC. Per tant, serà decisió del tribunal català si pren o no declaració a l'exalcalde de Lloret, un cop rebi la petició del jutge Velasco.

Per això, el magistrat té previst enviar al TSJC en els pròxims dies una exposició raonada amb els indicis que hi ha contra Crespo a la causa oberta en el marc de l'operació Clotilde. En l'escrit, Velasco inclourà que veu en l'actuació de l'exalcalde presumptes delictes de prevaricació i suborn.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls, declararà aquest dimecres a les nou del matí a l'Audiència Nacional després que aquest dimarts hagi estat detingut per part de la Guàrdia Civil. En el cas de Valls, que també és president del club de futbol de la localitat, Velasco li imputa un delicte de suborn.

Enllaços recomanats: Premis cinema