Prop de dues-centes persones es van aplegar ahir a l'Aula Magna Modest Prats de la UdG per acompanyar el físic i poeta David Jou en la seva incorporació al claustre de doctors d'institució universitària.

Els professors Xavier Casamitjana i Elena Roget van glossar detalladament la figura de Jou com a científic, humanista i poeta.

Per la seva part, el rector, Sergi Bonet, va destacar la contribució de Jou "a la ciència, el prestigi intel·lectual, el rigor acadèmic, el compromís ètic i la seva disposició constant a compartir les seves reflexions amb tota la ciutadania".

En el seu parlament d'ingrés, David Jou es va mostrar "enormement agraït" pel que va definir com "aquest màxim honor".

Les seves paraules, carregades de connotacions poètiques, van desgranar els seus vincles amb la UdG, que es remunten al 1983, en els inicis del Grup de Física Ambiental.

Jou ha dirigit i assessorat les tesis i tesines de professors que llavors començaven la seva carrera universitària.

Durant els últims 20 anys ha participat en més de 25 activitats, entre seminaris, taules rodones i altres actes en diferents centres culturals de la ciutat de Girona, i ha profunditzat en la història de la càbala a Girona, que també ha contribuït a donar a conèixer.

David Jou és catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del 1989. S'ha especialitzat en termodinàmica de processos irreversibles i mecànica estadística fora de l'equilibri.