La Unió Esportiva Figueres va tornar ahir a la feina. Després d'unes vacances merescudes, el conjunt dirigit un any més per Eduardo Vílchez va realitzar el primer entrenament de la pretemporada.

L'equip ha mantingut gran part del bloc de l'any passat, amb jugadors importants com Chicho, Toni Cunill, Roger Vidal, Pedro o Javi Revert, entre d'altres, i ha incorporat un total de set jugadors. La pretemporada ha de servir per «condicionar el cos perquè d'aquí a un mes puguem començar a competir en condicions», tal com assegura Vílchez. Els figuerencs han estat, juntament amb el Sabadell B i el Sant Andreu, l'equip més matiner de la Tercera Divisió a començar els entrenaments per preparar la temporada 2015-2016.

La Unió encara aquesta temporada després d'aconseguir disputar el play-off d'ascens la passada, però Vílchez no vol marcar-se objectius «a llarg termini», sino que volen «marcar-se fites més properes» durant tot l'any. Els jugadors que segueixen en plantilla són Chicho, Masó, Cunill, Quimo, Ferran Grau, Pedro, Serramitja, Roger Vidal, Ritxi, Bonaventura i Javi Revert. Aquests hauran de col·laborar perquè les set incorporacions s'adaptin al més ràpid possible a l'equip per encarar amb garanties l'inici de la competició. «És molt important que els nous s'integrin el més aviat possible per agafar les intencions de l'equip» afirmava Vílchez.

L'objectiu és aconseguir «una millora contínua» en tots els jugadors. «Tenim un equip que més o menys ja sap el que volem i el que estàvem entrenant i està ben integrat. Hem d'aconseguir consistència i seguretat en el que volem treballar», remarcava Eduardo Vílchez.

El capítol de fitxatges l'han copletat Gallego i Casanova (Banyoles), Venzal (Palamós), Aleix Prunés (Besalú), Sergi Romero (Peralada), Alexis Sánchez (Girona B), Santi Varese (Farners) i els juvenils Roger Brugué i David Costa són les noves incorporacions del conjunt de Vilatenim. «Per al club ha estat un esforç portar aquests jugadors i és el que hi ha. Entre tots hem de millorar i treballar». Amb el treball com a gran arma, Vílchez es prepara per dirigir una pretemporada exigent i no descarta «poder incorporar algun altre jugador que ens doni una mica més de velocitat», considerant que la plantilla està «pràcticament tancada». Assegura que només incorporaran algun altre jugador si realment «aporta coses diferents a les que ja tenim». Una de les posicions que més ha reforçat, i per obligació, ha estat la porteria. La marxa de Reig i Ureña ha fet que arribessin dos porters com Gallego i Aleix Prunés. La resta de baixes han estat les de Barrera (Palamós), Henry (La Jonquera), David Busquets (Vic), Pol Valentín (Pobla Mafumet), Mamau (Girona B) i Guillem Pérez.

Perquè l'equip arribi amb ritme i amb el físic correcte a l'inici de la competició oficial, el Figueres disputarà sis partits de preparació. El de Copa Catalunya davant el Peralada, el proper 1 d'agost, el Torneig de l'Estany davant el Banyoles i l'Olot i els amistosos davant l'Esplais, novament l'Olot, l'Atlètic Bisbalenc i el Marca de l'Ham.