Instal·lats a les profunditats i sortint poca estona a la superfície per poder respirar. Aquest és el dia a dia del Llagostera en una arrencada de Lliga que ja ha consumit deu capítols. L'habitat natural del conjunt dirigit per Oriol Alsina i "scar Álvarez en aquest tram inicial del campionat han estat les darreres posicions. Fins a set ocasions els blaugrana han ocupat la zona de descens a Segona B a final de cada jornada d'aquestes primeres deu. Les tres victòries que han celebrat fins al moment han provocat moment d'alegria, tot i que aquests s'han esfumat massa ràpidament.

Les tres contundents victòries que ha aconseguit el Llagostera en aquest inici de Lliga - 3 a 0 davant l'Alabès a la tercera jornada, el 4 a 1 contra l'Elx de la setena i el 3 a 1 davant el Valladolid de fa un parell de jornades- han servit per treure el cap per damunt de la zona de descens a Segona B i abandonar una de les darreres quatre places de la classificació. L'alegria i tranquil·litat que han aportat a l'entorn del Llagostera aquests únics tres triomfs s'han caracteritzat per la seva brevetat perquè la situació dels d'Alsina fora de les quatre últimes posicions ha sigut efímera. De fet, l'estada fora del descens només ha durat una jornada perquè després d'una victòria dels gironins, immediatament després, una derrota els ha tornat a enviar al pou de la taula.

Després d'una victòria, toca derrota. Sempre que els d'Oriol Alsina han celebrat un victòria, en la posterior jornada ensopegaven i de res servia allò conquerit, va passar a Albacete (1-0) quan es venia de guanyar davant l'Alabès (3-0), a Mallorca (1-0) després de vèncer a l'Elx (4-1) i per últim, el passat dissabte es va caure estrepitosament a Alcorcón (6-1) després de superar amb claredat al Valladolid (3-1). La irregularitat del Llagostera i el perjudici de no haver sumat cap victòria a domicili fa que els del Gironès convisquin perillosament al llindar del precipici i que sovint i com va tornar a passar a l'estadi Santo Domingo, hi caiguin.

Els jugadors del Llagostera ja preparen la visita del Ponferradina aquest dissabte a l'estadi Palamós-Costa Brava (18.00) amb els ànims renovats i amb ganes d'obtenir una nova victòria a casa que serveixi per netejar la imatge oferta a terres madrilenyes. En aques partit començarà ja una nova iniciativa del Llagostera, «La festa de la Costa Brava», per la qual els clubs de la zona podran demanar invitacions perquè els seus jugadors vagin de franc a l'estadi. El primer club invitat serà el Palamós.