Ahir va arribar a casa un regal de l'Ajuntament de Barcelona, departament de Medi Ambient. Un cubell de plàstic, d'una mica més d'un pam de llargada, amplada i profunditat, que semblava una gàbia per posar-hi grills. Entre els altres usos, indica que es pot fer servir per guardar-hi restes de menjar, taps de suro i deixalles de plantes i herbes. Hi prohibeix posar-hi bolquers i restes de fusta. Juntament amb el cubell, l'ajuntament va enviar unes quantes bosses d'escombraries i un receptari de cuina deixant clar l'ús que s'ha de fer de les sobralles. Per exemple, les closques dels musclos que sobrin de la fideuà o l'arròs es poden ficar dins la bosseta d'escombraries i guardar-la en la gàbia (perdó, cubell) de grills.

Aquests regalets coincideixen amb el canvi dels contenidors de deixalles que està fent l'Ajuntament i amb un nou intent per concienciar el ciutadà perque es recicli. Però, naturalment, el primer que se m'ocorre pensar és en el cost que tot plegat té això si s'envia a les 650.000 llars que hi ha a Barcelona. També recordo que no són els únics regalets que es dedica a fer l'Ajuntament. A la primavera sempre ens arriben llavors per plantar-les als testos.

Mentre augmenta el nombre de gent que s'acosta a Càritas i a d'altres organismes per poder menjar, mentre el nombre de captaires augmenta als carrers, mentre hi hagi gent gran patint i sense accés a les ajudes de dependència, els governants municipals (medi ambient és controlat pels excomunistes d'ICV de la senyora Imma Mayol), es dedica a prendre'ns el pèl. Això no és corrupció. És molt pitjor.