L'atur i conseqüències en les polítiques socials, els impactes en les relacions Nord-Sud, la consolidació de les idees contra els immigrants i els possibles nous paradigmes sorgits en el marc d'aquesta greu crisi econòmica que fa estralls a la societat, són els eixos sobre els quals Arcadi Oliveres Boadella analitzarà la situació actual des del punt de vista més humà. Professor Titular d'Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona, president del Consell Català del Foment de la Pau, Justícia i Pau de Barcelona, Federació Catalana d'ONG per la Pau, Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) i de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat, Oliveres és una de les veus més crítiques amb el sistema que posa per davant dels homes i dones, el consumisme i els diners. La conferència tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona.

Sovint la gastronomia i l'art són dos disciplines que esdevenen germanes. Tan sols cal veure en quin àmbit es mouen cuiners reconeguts com Joan Roca o Ferrán Adriá, que fan dels seus plats obres d'art que van més enllà del simple hàbit d'omplir l'estòmac quan hi ha gana. El Museu d'Art de Girona inaugura l'exposició temporal Art i Gastronomia, que es podrà veure fins al proper 27 de febrer. La mostra ha estat organitzada pel Museu d'Art de Girona, amb la col·laboració del Fòrum Gastronòmic Girona i el grup de cuiners Girona Bons Fogons. El motiu no podia ser cap altra que la imminent celebració d'una nova edició del Fòrum Gastronòmic, que tindrà lloc del 20 al 23 de febrer a la ciutat de Girona.

El nou Projecte Educatiu de la ciutat d'Olot es presenta amb un acte que tindrà lloc a 2/4 de 8 al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Olot. El regidor d'Educació de l'Ajuntament Toni Bach serà l'encarregat de fer la presentació que comptarà també amb les intervencions de Margarida Castañer i Mireia Tresserras com a membres del Nucli Impulsor del PEC i Joan Manel del Pozo, doctor en filosofia per la UB i coautor del llibre Educació i vida urbana, 20 anys de Ciutats Educadores, que oferirà la conferència Ciutats Educadores.

Pablo Neruda, pseudònim de Neftalí Reyes Basoalto (Xile, 1904-1973), és una de les veus més destacades de la poesia universal. Sobre l'escenari, una selecció de poemes brillaran en una versió teatral. "A pas de poetes" és un cicle produït pel centre cultural La Mercè. La representació tindrà lloc a partir de les 9 de la nit a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona.

Els gironins desembarquen amb el seu rock esclèctic a l'Auditori de Girona a partir de les 7 de la tarda. El prestigiós Paco Loco s'ha encarregat de la producció d'Un hombre blandengue, el seu segon treball, que presenta a l'Auditori de Girona amb una banda de luxe formada per 7 "blandengues", la manera ideal d'assaborir aquest treball i mostrar la màquina perfectament ajustada que és Sávats.