Arnau Callol, Ana Rodríguez, Gemma Bou, David Abad, José A. Bautista, Cristina Fàbrega, Héctor González, Judit Llamas i Albert Rotllant són Comikazes Teatre. Fa poc han estrenat Crónica de una carcajada anunciada, i cada dia a Punto Radio fan ElTonticiari, una forma peculiar d'explicar l'actualitat

Són Comikazes perquè amb el seu humor s'hi juguen la vida?

No tant, però sí que estem prou bojos com per anar a totes.

Es pot fer broma amb la crisi?

I tant que sí! Nosaltres creiem que es pot fer broma de tot. Respectant les persones, això sí. No ens veiem fent broma, per exemple, de la violència domèstica, de la gent que passa gana...

Per fer El Tonticiari s'inspiren veient Intereconomía?

Ha, ha. Molt més fàcil. Avui en dia només veient els titulars de qualsevol cadena de televisió i en qualsevol diari, un es pregunta: això va de debò o és una broma?

Deien els fundadors d'El Jueves que Espanya és una bicoca per fer humor de l'actualitat

Una autèntica bicoca. I com més pràctica vas agafant a comentar les notícies, més bicoca és.

No els posen de mal humor a vegades, les notícies del dia?

Res, home, la política actual te l'has d'agafar rient. Si no te l'agafes rient acabaràs plorant, amb tot el que està passant. Cada cop més sovint obres el diari i penses: es foten de mi, això no és possible. Per això la nostra frase és: ja coneixes l'actualitat, ara... riu-te'n.

Groucho va dir: l'humor és només una paraula, potser un dia esbrinaré què vol dir. Ho han descobert vostès?

És difícil contestar-ho si ni Groucho va saber dir-ho. Però ho intentarem: humor és buscar la part simpàtica d'allò que no té gràcia. Ara, com s'hi arriba no se sap, per això a vegades la gent riu sense saber per què.

Els penso posar a prova comentant l'actualitat: s'acaba d'estrenar Torrente 4. És més real aquest policia o Harry el Brut?

A Espanya segur que és molt més real Torrente (riuen). L'èxit que ha tingut fins ara demostra que és ben bé un reflex que aquí el que agrada és sobretot el frikisme. Aquí, molt millor una Belén Esteban en un film que un rerefons social, on va a parar.

La Catedral de Girona viurà la seva quarta consagració en mil anys.

Pot ser la pregunta hauria de ser què és una consagració, perquè no en tenim ni idea. Què vol dir consagrar? Ho sap algú? Abans de respondre volem consultar amb el corresponsal al Vaticà.

Jo estic com vostès. Plataforma per Catalunya es presentarà a diversos municipis gironins en les municipals.

Millor seria que sortís un partit polític per l'humor, com passa a altres llocs, amb propostes ben surrealistes.

El president de la Diputació de Girona cobra més que el del Govern.

Això demostra que ens hem equivocat de feina, de hobby, i de tot.

Ryanair amenaça de marxar.

També estem pensant deixar el teatre i la ràdio si no ens paguen una millonada.