La Llibreria l'Altell de Banyoles acull, a partir de 2/4 de 9 del vespre, la presentació de Cuando no estás aquí, l'àlbum il·lustrat de María Hergueta, una il·lustradora valenciana graduada a l'Escola de Belles Arts de la Universitat de Salamanca, i que també ha estudiat a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera (Itàlia) i a la Universitat de Barcelona de les Arts. Actualment viu a Barcelona.

El quartet osonenc Obeses neix de la voluntat explícita dels seus components de transcendir la limitació semàntica a què diuen que s'ha vist abocada la música contemporània. Amb aquesta premissa, arriba el seu primer disc, Obesisme Il·lustrat (Música Global, 2011), una caixa de delícies de xocolata d'una ambició artística absoluta que pretén distanciar-se de patrons preestablerts. Aquest dimecres l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles podrà entrar, encara que només sigui per una estona, en el selecte club de l'obesisme il·lustrat.

A partir de 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Caixa de Poeta Marquina, s'estrenarà el documental La Cambra fa memòria. L'acte està organitzat per Tribuna de Girona i la Cambra de Comerç. Després de la projecció del documental realitzat per Salvador Sunyer i Vidal es farà un col·loqui amb la participació de: Jordi Vilamitjana (professor de l'Institut Santa Eugènia i articulista), Oriol Puig (cap d'economia del Diari de Girona i guionista del documental), Joan Fabra (enòleg i copropietari del celler Martí-Fabra) i Jaume Fàbrega (empresari i vicepresident de la Cambra de Comerç). Moderarà el periodista Gerard Bagué.

El Centre Cultural La Mercè acull aquest dijous una trobada entre creadors i artistes originaris d'Egipte, Tunísia, Sardenya i Catalunya, per explorar i reflexionar sobre els processos de transformació social i sobre el cos com a instrument de recerca de llibertat. Cos i revolució és un programa del projecte de cooperació internacional Revolutionary Bodies que compta amb quatre col·laboradors europeus: Associazione Carovana S.M.I (Sardenya), La Compagnie De Soi/La Ferme du Buisson (França), Dancing On The Edge Foundation (Holanda), L'animal a l'esquena (Catalunya) i dos col·laboradors àrabs: Contemporany Art Centre Darb 1718 (Egipte) i Muzaq/ Selma i Sophien Oussi (Tunísia). El projecte compta amb el suport de l'European Cultural Foundation (ECF) i del Mercat de les Flors.

La Cia. de Raul Grau presenta aquest proper divendres al Teatre Municipal de Girona L'Estança. Una obra que narra la història d'un matrimoni atrapat en la rutina i explica com viuen les diferents situacions de crisi, fruit del pas del temps. A través de la quotidianitat arriben a somniar de nou per redescobrir qui són, i és a través del realisme màgic que la fantasia traspassarà allò quotidià per fer-los sentir una altra vegada allò que havien oblidat. Dos acròbates-actors i una titellaire de renom oscil·laran entre la franja que separa la fantasia de la quotidianitat per construir el drama.

Tan senzill com gustós. Tan clàssic com imprescindible. El pa amb tomàquet és, i serà, un dels principals símbols de la gastronomia catalana, que identifica la seva cultura arreu del món. El municipi de Santa Coloma de Farners ret homenatge cada any a aquest aliment, el secret del qual acostuma a trobar-se en el tipus del pa, de pagès sempre que sigui possible, i en la qualitat dels tomàquets, de l'hort i de penjar, amb la Fira del Pa amb Tomàquet, que enguany celebra la seva dotzena edició. Es preveu que al llarg de tot el proper diumenge se serveixin 450 quilos de carn de porc de primeríssima qualitat, que es consumeixin 480 quilos de pa elaborat artesanalment per les fleques de la ciutat i se suquin 280 quilos de tomàquets. El lema per aquesta fira no pot ser més clar, i català: "Pa amb tomàquet, més que un plat!". La fira està organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l'escenari del certamen serà el parc de Sant Salvador, on el diumenge 3 de juny es podrà menjar pa amb tomàquet durant tot el dia, acompanyat d'embotits i carns d'elaboració colomenca, a més de gaudir d'un ambient únic i familiar.