Representants de la Fundació privada Banc dels Aliments, el Servei Municipal d'Ocupació, Som energia, Banc del Temps, Stop Desnonaments, coop57 i Ecoxarxa Girona participen avui de la diada solidària "Sí, en sortirem! Alternatives gironines davant la crisi". Serà una jornada que comptarà amb xerrades i debats, com el que es portarà a terme a les 8 del vespre al Centre Cívic Onyar, amb el títol "El decreixement i la nova economia: la moneda social", a càrrec de Marcel Bartomeu i Glòria Sanz.

L'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut (CiU) es convertirà en el nou president de la Diputació després que fa uns dies es formalitzés la renúncia de Jaume Torramadé (CiU) implicat en un cas de presumpte assetjament sexual. Torramadé ja es trobava apartat de les seves funcions i durant aquest temps ha estat l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (CiU) qui s'ha fet càrrec de la presidència. El ple d'aquest dimarts haurà de votar i escollir Giraut com a nou president.

Les escoles gironines celebraran la Diada de la Pau i la No Violència amb diferents actes. Un d'ells serà a les 11 del matí al Parc del Migdia de Girona, on es farà una trobada dels centres educatius que han treballat en aquesta iniciativa. A les 7 del vespre, a la Casa de Cultura, es presentarà el projecte "Plantem la Pau".

El Teatre Municipal de Girona serà l'escenari de la presentació del documental "Amagats sota terra. Testimonis de la Guerra Civil a Girona" que han elaborat Quim Paredes i Jaume Prat a partir de testimonis directes que van viure aquells episodis. A les 7 de la tarda es farà la projecció del documental pensat en memòria de la població gironina que va patir els fets.

Divendres, a les 8 del vespre, es presenta el projecte guanyador de la 6a Edició de la Beca Cooperativa La Equitativa : Un segle de vida de la Cooperativa La Equitativa de Palamós, a càrrec del seu autor Xavier Paunero. La beca consisteix en un projecte d'investigació que va destinat al públic en general i basa la seva població potencial en els estudiants universitaris, especialment.

A les 11 de la nit a la Sala El Torín d'Olot, la formació catalana de folk i pop en catala ?Nyan?dú presenten L'origen de les absències, un treball que ja els ha consolidat com una de les bandes amb més pes de l'escena catalana.