Les festes nadalenques toquen avui a la seva fi amb la diada de Reis i amb els últims actes, com les quines populars que se celebren en diferents poblacions. Avui, més d'una vintena de municipis gironins celebren les darreres quines i sortejos populars.

Primer va ser el torn de la Grossa de Nadal, el 22 de desembre, després la Grossa de Cap d'Any el dia 31 i ara toca el torn a la loteria del Nen, que aquest any repartirà fins a 560 milions d'euros en premis. Les vendes s'han reduït i els gironins són poc aficionats a fer despesa en aquesta loteria però el joc sempre té l'al·licient de buscar la fortuna. La despesa per habitant a l'Estat és de 13,25 euros.

ina M. Agustias Pérez.

Les telecomunicacions al territori i les infraestructures als municipis per potenciar la connectivitat seran l'eix de les jornades que se celebraran aquest dijous a la Casa de Cultura de Girona. L'objectiu és informar sobre els nous serveis que proporcionen les noves tecnologies i la normativa legal que les regula.

.

La sala de Cambra de l'Auditori serà l'escenari de l'arrencada de la nova temporada musical d'aquest primer semestre de l'any. Aixecarà el teló l'actuació de Kepa Junquera i Josep Maria Ribelles.

Un dels principals grups de moda del panorama musical català, els Blaumut, inicien la nova temporada del Teatre de Bescanó per interpretar els seus grans ?èxits com Pa amb oli i sal-que va rebre el premi Enderrok com a millor cançó de pop-rock- i Bicicletes. El concert serà a les 6 de la tarda.

Mou-te en bici ha organitzat, a partir de 2/4 d'11 del matí i des de la plaça Calvet i Rubalcaba, la popular pedalada de Reis, que té com a objectiu recuperar els carrers per a la mainada. A més, és una bona oportunitat per estrenar les bicicletes que hagin portat els Reis. La pedalada, dirigida tant a adults com a nens, durarà unes dues hores i també hi haurà un circuit infantil a la plaça Salvador Espriu. Els Xirois de Sarrià acompanyaran els ciclistes.