Les obres a la popularment coneguda com a carretera de la vergonya, entre Anglès i Bescanó, començaran a partir d'aquest dilluns. Els treballs s'allargaran vuit mesos i compten amb un pressupost d'1,4 milions d'euros. És només una primera intervenció d'urgència ja que la gran obra de moment no es porta a terme ja que es necessita una inversió milionària.

ina M. Agustias Pérez.

Més de cinquanta artistes participaran, a les 8 del vespre, al centre cultural de La Mercè en la festa de cloenda del Festival Pepe Sales que aquest any ha estat dedicat a la figura del poeta Juan Eduardo Cirlot. Durant la vetllada hi haurà concerts i recitals de poesia.

.

A 2/4 de 8 del vespre a l'EspaiCaixa de la plaça Poeta Marquina tindrà lloc la conferència Les urnes, aliades de Catalunya a càrrec de Josep Rull, diputat al Parlament de Catalunya i secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya dins d'un nou cicle organitzat per Tribuna de Girona.

Les fundacions Príncep de Girona i Ferran Sunyer Balaguer i l'Ajuntament de Figueres organitzen al Centre de Formació Integrat una matinal de matemàtiques dirigida a alumnes de Batxillerat de l'Alt Empordà i la Catalunya Nord. Les sessions, que es faran de les 10 del matí a les 2 de la tarda, tractaran diverses matèries com la criptografia o l'art de xifrar missatges, entre d'altres.

L'Abat Oliva (971-1046), considerat un dels patriarques fundadors de Catalunya, serà l'eix de l'espectacle que es representarà, a les 10 de la nit, al monestir de Santa Maria i que porta per nom "La invocació d'Oliba". El muntatge escènic està pensat per fer-se a l'interior de les esglésies i monestirs de la seva vida, començant pel monestir de Santa Maria de Ripoll, on va arribar a fer la seva gran obra mestra. Aquesta és una proposta artística que fa un recorregut per les traces que ha deixat la seva memòria a la cultura catalana en aquests mil anys d'història. L'espectacle es mou a través del rastre poètic, musical i visual d'Oliba que trobem en escriptors com Verdaguer o Segarra o el Cançoner de Ripoll.