L'aeroport de Girona ofereix aquesta tardor hivern vols directes amb un bon nombre de ciutats europees, entre elles destins turístics de primer ordre com Londres, París, Pisa o Amsterdam. Però des Girona també podem arribar en menys de tres hores a ciutats no tan conegudes, però que tenen atractius turístics que les fan ideals per fer una escapada de cap de setmana o d'uns quants dies. N'hem seleccionat set.

Bristol

Bristol és una de les ciutats més grans de Regne Unit situada a l'oest del país i molt prop de la costa. És una ciutat tranquil·la, envoltada de camp i amb molts espais verds i molt bé comunicada amb altres ciutats del Regne Unit. Aquestes són algunes de les visites imprescindibles i punts clau de la ciutat que la majoria de guies de viatge aconsellen: Zona Comercial Cabot Circus, St James Park, Castle Park (St Peter's), carrers peatonals del centre i el mercat de St Nicholas, el port des de Broad Quay (hi trobareu una oficina de turisme), Waterfront i l'amfiteatre, plaça Millenium Square, la catedral de Bristol i el City Hall, o l'església de Mary Redcliffe. Una visita totalment imprescindible en Bristol és anar fins a Clifton per veure el pont penjant.

Edimburg

Si només disposes d'un cap de setmana o de pocs dies, centra't en visitar la Old Town i la New Town. La primera, la ciutat vella, inclou el Castell d'Edimburg i un casc d'origen medieval. El seu carrer principal és la Royal Mile, que transcorre des del Castell fins al palau d'Holyrood. D'aquest carrer surten una infinitat de carrerons ique es dirigeixen cap al nord i el sud. En aquesta zona de la ciutat, entre d'altres podràs veure la catedral de St.Giles, les botigues i restaurants de Victoria Street i Grassmarket, la muralla The Vennel, el Museu Nacional i la seva magnífica terrassa panoràmica, els jardins de la Royal Mile o de Dunbar's Close, o fer la ruta de Harry Potter. Per la seva banda, la New Town, o Ciutat Nova, que es va construir entre els segles XVIII i XIX s'estén cap al nord de la ciutat, i la reconeixeràs en el mapa perquè els seus carrers segueixen línies rectes i ordenades. El seu carrer principal és Princes St, i els jardins de Princes St actuen com a frontera entre tots dos barris. En aquesta part de la ciutat també trobaràs dos populars mercats, el Farmer's Market, cada dissatbe i dedicat a l'alimentació, i el Sunday Market, de productes de segona mà, que se celebra els diumenges.

Tessalònica

Tessalònica és la segona ciutat grega per nombre d'habitants i la primera per quantitat d'universitaris, el que genera una important i animada vida nocturna. Capital de la regió de Macedònia (al nord de Grècia), té un gran nombre d'atractius turístics, entre ells restes arqueològiques de diferents èpoques, esglésies i monestir bizantins, banys àrabs, etc. Tot i ser una ciutat de costa, les platges no estan entre els seus grans atractius. Això, disposa d'un passeig marítim extraordinari: l'avinguda Nikis, un aparador de monuments i escultures i amb molta vida. Val la pena també l'esforç de pujar a la part alta de la ciutat i descobrir la muralla (amb unes magnífiques vistes sobre la ciutat), i el Monestir de l'Ano Poli. En una escapada a la ciutat, no has d'oblidar passejar per l'avinguda i la plaça Aristòtil, o per i la plaça Dikastirion, zones que concentren el major nombre de restaurants i terrasses de la ciutat.

Gagliari (Càller)

La ciutat més gran de la illa de Sardenya és un lloc ideal per a una escapada, també a la tardor i l'hivern. El Bastió de Sant Remy és un lloc ideal per començar una visita turística per Càller, ja que ofereix unes vistes fantàstiques de la ciutat. Ja a la part baixa, de la ciutat, busqueu na porta petita i antiga situada sota la Torre de l'Elefant, condueix a l'estret carrer principal del casc antic: Il Castello. És un lloc ideal on perdre's a fer una passejada. Al barri de Marina trobarem els vestigis de l'antiga via romana i l'actual port de Càller. En aquest barri podràs passar l'ajuntament de la ciutat, la piazza Yenne o la G Manno (més coneguda com Costa), el principal eix comercial de la ciutat. Altres llocs d'interés són la plaça i el palau Viceregio, el mercat de Sant Benedetto, el Castell de Sant Michele i l'Amfiteatre Romà.

Tallin

La capital d´Estònia s'ha convertit en un destí turístic de primer ordre a Europa gràcies als encants de la seva ciutat medieval (Vanalinn). En el casc antic de la ciutat vella, envoltada per una muralla, el millor és perdre's per les seves places i carrers peatonals, entre els que destaquen el Muurivahe, el Katariina käik i el carrer Viru. De les visites imprescindibles que cal fer a la ciutat medieval, no us perdeu la torre de l'ajuntament, l'església de Sant Olaf, les cases medievals de les Tres Germanes. Fora de la ciutat vella, cal visitar a catedral ortodoxa d´Alexander Nevski, situada just davant dels edificis del Parlament i del govern d'Estònia. I abans d'abandonar la ciutat, si teniu temps, sobretot no us perdeu una visita al palau barroc Kadriorg.

Bremen

Bremen és una ciutat històrica alemanya, amb molt per oferir, a nivell cultural, històric i arquitectònic i amb un casc antic especialment ben conservat, de manera que passejant pels seus carrers sembla que el visitant es traslladi als segles XV i XVI. L´edifici de l´Ajuntament és realment imponent. Amb 600 anys d´antiguitat, és d´estil Renaixentista i està declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Un dels símbols de la ciutat és l´estàtua de bronze dels músics de Bremen, ubicada al costat de l´Ajuntament, basada en el popular conte dels germans Grimm. Tant l´estàtua com l´Ajuntament es troben a la Markplatz, la principal plaça de la ciutat i centre neuràlgic per excel·lència que, a més a més, acull la Catedral de San Pere. El barri de Schnoor és especialment interessant, ja que transcorre per la vora del riu Weser i compta amb gran varietat d´antics tallers artesanals, botigues i típics cafès i restaurants. És interessant de fer un passeig pel carrer Böttcherstraße, una avinguda amb notables exemples expressionistes. També, el passeig marítim de Schlachte, un espai per gaudir a l´aire lliure. Per últim la zona de moda és a la Überseestad, antic barri obrer d´ambient portuari.

Eindhoven

Aquesta ciutat europea no apareix entre els principals destins turístics d'Europa, però té atractiu suficient per fer-hi una escapada. El fet de ser una ciutat universitària fa que tingui una important vida social i cultural. A més, està molt ben comunicada amb altres ciutats del país si disposes de més d'un cap de setmana. NO et pots pedre seus carrers peatonals plens de botigues, centres comercials i bars; l'edifici Admirant i la seva torre de 105 metres d'alçada, la primera fàbrica de l'empresa de bombetes Philips, el museu Van Abbemuseum d'Art Modern, el parc Genneper, l'estadi de futbol del PSV, i anar de copes pel barri de Stationsplein.