Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses reformarà i ampliarà la comissaria de Policia Local

El regidor de Seguretat diu que les instal·lacions són obsoletes i hi destinarà 710.000 euros

Roses reformarà i ampliarà la comissaria de Policia Localmontseny empordà

L'Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte de remodelació i ampliació de les dependències de la Policia Local de Roses, pressupostades en 710.000 euros. L'actuació implicarà l'enderroc de les instal·lacions només mantenint l'estructura de la façana amb l'objectiu de millorar-les. El regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, assegura que la comissaria disposava d'nes dependències completament obsoletes, amb despatxos insuficients i mal distribuïts. La intervenció implicarà també ampliar-la en gairebé 200 metres quadrats més aprofitant la plaça que hi ha al costat. "Es crearan nous despatxos, noves sales d'atenció al ciutadà i els calabossos s'adaptaran a la normativa", insisteix. En total, les dependències tindran al voltant dels 500 metres quadrats, gairebé el doble de l'actual.

Tarrero recorda que l'actual comissaria, situada al centre del municipi, té més de vint anys i en el moment de la seva construcció ja comptava amb importants mancances. "Els espais estaven mal aprofitats, les instal·lacions eren petites i no hi havia bones separacions", assegura. L'actuació, en la qual feia temps que treballaven, busca "dignificar els llocs de feina i també l'atenció ciutadana". En aquest sentit, es preveu matenir les parets però fer l'edifici de nou ampliant amb la plaça del costat, per on es farà una nova entrada. "S'ha de tenir en compte que aquest espai són les dependències més "visitades" de la ciutat i li calia una actuació", insisteix el regidor. El pressupost que hi ha previst és de poc més de 700.000 euros i la previsió és que, un cop s'hagin passat tots els tràmits, les obres es puguin iniciar a finals d'any.

La Guàrdia Urbana de Roses compta amb una plantilla de prop de 40 agents i ara es crearan quatre places noves. L'alcaldessa, Montse Mindan, manifestava fa uns dies en una entrevista a EmpordàTV que l'Estat no es permet fer noves contractacions però que, en canvi, hi ha hagut diverses jubilacions. "Això provoca que la plantilla no es correspongui amb les necessitats reals que tenim, sobretot a l'estiu, on s'afegeix l'augment de problació amb els problemes amb el top manta", va explicar. Ara, s'han convocat quatre places, tres seran de caràcter ordinari i una de trasllat.

Prem per veure més contingut per a tu