L'Escala aprova el projecte executiu de la reforma del passeig Lluís Albert

Les obres s'espera que comencin a la tardor-hivern i inclouen convertir en un mirador l'antiga piscina de l'hotel Voramar

Una imatge del projecte de reforma del passeig Lluís Albert

Una imatge del projecte de reforma del passeig Lluís Albert / Ajuntament de l'Escala

Redacció

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat inicialment el projecte executiu del passeig Lluís Albert que s'espera que permeti començar les obres de cara a la tardor-hivern. La reforma inclou convertir l'antiga piscina del Voramar en un mirador públic.

La reforma del passeig Lluís Albert dona continuïtat i completa les dues fases anteriors de millora del front marítim del nucli antic i preveu una inversió d'uns dos milions d'euros, dels quals 0,6 milions compten amb una subvenció dels fons europeus Next Generation.

Es pavimentar tot el passeig amb un paviment unitari que doni imatge de conjunt i s'implantarà mobiliari urbà de diferent tipus. La reforma reordena el trànsit donant prioritat als vianants. Hi haurà zona de càrrega i descàrrega, i zona vermella d'estacionament ràpid. Durant unes hores al dia, una franja del passeig podrà ser més ampla si no hi ha vehicles.

La reforma contempla una franja per a la col·locació de terrasses dels negocis. El projecte inclou la renovació dels serveis com la renovació de la xarxa d'aigua o el soterrament de la línia elèctrica de baixa tensió, entre altres.

El projecte del passeig les mateixes directrius que es van plantejar el juliol de 2021, quan el ple municipal va aprovar el projecte. L’objectiu principal és donar continuïtat a la millora del front marítim del nucli antic. L'ajuntament va començar amb la reforma de la Platja i va continuar pel Port d'en Perris. La continuació és el passeig Lluís Albert.

En el ple ordinari del mes d'abril s'ha aprovat ahir inicialment el projecte executiu de la reurbanització.

S'aprovava també la urbanització del sector dels Emperadors, el projecte de restauració de les teulades del mas Vilanera.

Urbanització els Emperadors

El ple també ha donat llum verda al projecte de restauració de les cobertes del mas Vilanera com a edifici històric, així com a l'aprovació definitiva del projecte d'urbanització de la UA106 Els Emperadors, que ha incorporat bona part de les al·legacions fetes pels veïns i està previst que també es comenci a executar aquest any.