La Guàrdia Civil ha desmantellat a la Jonquera un grup organitzat que es dedicava al tràfic de drogues que procedien de França. Concretament, en l'anomenada 'Operació Nord' es van fer registres en cinc domicilis i en un bar de la localitat el passat 21 de novembre. Els agents van detenir cinc persones, quatre homes i un dona de nacionalitat marroquina i espanyola, i en va imputar tres més. També van confiscar 2,9 quilograms d'heroïna, 9.000 euros en efectiu i diversos telèfons mòbils.

L'operació s'havia iniciat feia mig any amb motiu d'unes investigacions relacionades amb la localització i el desmantellament d'un grup organitzat assentat a la Jonquera que es dedicava a la venda de diverses drogues com heroïna, cocaïna o haixix sobretot a persones que passaven la frontera des de França per proveir-se d'aquestes drogues

El matí del 21 de novembre, agents de la Guàrdia Civil de Girona, amb la col·laboració de policies locals de la Jonquera, van fer cinc registres cinc domicilis i en un bar i es van confiscar un total de 2,9 quilograms d'heroïna, telèfons mòbils i 9.000 euros en metàl·lic. Els agents van detenir quatre homes i una dona de nacionalitat marroquina i espanyola i es van imputar tres persones més.

Durant la investigació es va poder constatar que el grup estava perfectament jerarquitzat per funcions, així com que prenien fortes mesures de seguretat per evitar les possibles vigilàncies policials. Així mateix, els agents van poder constar que els investigats blanquejaven part dels diners fruit de la venda de drogues a través de locals comercials situats a La Jonquera i enviaven partides de diners al Marroc.

La investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions. Es van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts i el material confiscat en el Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres responsable de la investigació.