Segueix-nos a les xarxes socials:

La moció de censura, més a prop a Castelló

La Junta Local del PP veu bé donar-hi suport sempre que ERC mantingui projectes clau que han impulsat

La moció de censura, més a prop a Castellórosana vidal

L'opció de fer una moció de censura a l'actual govern de Castelló d'Empúries (CiU, Udem i Plataforma Cívica) es va apropant. ERC va avançar la setmana passada que era una de les fórmules possibles per obtenir l'alcaldia. Dilluns la junta local del PP, a qui s'ha expulsat del govern, va decidir donar-hi suport, sempre que es mantinguin projectes que s'han impulsat mentre ells portaven les àrees de Governació i Turisme. ERC ho veu bé i només necessita el suport d'Entesa i PSC.

El PP és el primer que ha expressat la seva predisposició a donar suport a una moció de censura d'ERC per desbancar de l'Ajuntament l'actual equip de govern a tres. Les tres forces sumen set regidors i governen en minoria després que l'alcaldessa, Assumpció Brossa, expulsés de l'executiu municipal els dos regidors populars, tot i que ells asseguren que ja havien decidit que marxarien.

Aleshores, Esquerra va manifestar la seva intenció de liderar un govern alternatiu. Amb la suma del PP, la hipotètica moció de censura tiraria endavant, ja que tindria els nou vots favorables requerits si els dos regidors del PSC?i Entesa s'hi afegissin.

El líder popular al municipi, Julià Genovés, ha dit que això seria possible, que hi donarien suport però ha condicionat el sí al manteniment de les polítiques econòmiques i turístiques que el seu partit ha impulsat els darrers nou mesos des de la regidoria corresponent que ara podrien veure's aturades.

Per primera vegada des de la sortida del govern municipal, la Junta Local del PP de Castelló d'Empúries es va reunir aquest dilluns al vespre per analitzar la situació política actual. Segons les fonts, la reunió va ser llarga, de prop de quatre hores, i va servir per constatar els «incompliments» de CiU al capdavant del consistori i mostrar la predisposició del partit a avalar una moció de censura presentada per Esquerra. La decisió s'hauria de ratificar en una nova trobada del PP, aquest dijous.

L'agrupació va condicionar el seu suport al compromís de Salvi Güell (ERC) de mantenir i impulsar les iniciatives de caire econòmic i turístic que els dos regidors populars, Julià Genovés i Nicola Bruzzese, han posat en marxa els darrers nou mesos des de les seves posicions a l'equip de govern.

Fonts republicanes diuen que això no serà «cap problema» i, per tant, veuen amb bons ulls la presentació d'una moció de censura, ara que les seves probabilitats d'èxit semblen garantides. I és que els regidors d'Entesa i Progrés Municipal (PSC) ja havien manifestat la seva predisposició a sumar-s'hi. Tanmateix, ERC recorda que no governarà amb el PP. Ja en campanya electoral així ho van prometre, emfatitzen.

A Castelló d'Empúries s'han vist pactes polítics de tots colors i amb diversos partits al govern. El PP no era la primera vegada que assumia funcions de govern. De fet, el portaveu, Genovés, havia format govern (2007-2011) amb el d'ERC, Salvi Güell, Entesa i una regidora trànsfuga, Maria Dolors del Fresno, en un dels capítols polítics més sonats impedint que CiU, força guanyadora, formés govern.

Una maniobra similar van fer l'any passat els convergents, ara per impedir que fos ERC qui aconseguís l'alcaldia. Amb sis dels disset regidors necessitava suports. Va aconseguir el d'Entesa i estava disposat a governar en minoria.El PP s'havia d'abstenir.

El cap de llista de CiU, Xavier Sanllehí, va decidir dimitir i això obria les portes als convergents a pactar amb Plataforma Cívica, amb la qual hi havia un enfrontament. I a pocs dies de la investidura es va gestar el pacte actual, que no ha durat ni un any.

Prem per veure més contingut per a tu