Segueix-nos a les xarxes socials:

CiU i ERC pacten a Castelló d'Empúries i Salvi Güell tornarà a l'alcaldia

Fins fa poques hores negociaven una moció de censura a Assumpció Brossa que ara serà la vicealcadessa - Un regidor de Demòcrates dimitirà i abandonarà l'acta per estar disconforme en com s'ha fet l'acord

CiU i ERC pacten a Castelló d'Empúries i Salvi Güell tornarà a l'alcaldiaC.VILÀ

CiU i ERC han arribat a un pacte de govern a Castelló d'Empúries i Salvi Güell tornarà a l'alcaldia. L'expulsió dels dos regidors populars de l'equip de govern a quatre, amb CiU al capdavant, va deixar Assumpció Brossa en minoria i els republicans van reclamar liderar un executiu alternatiu. De fet, comptaven amb el suport suficient per presentar, amb èxit, una moció de censura ja que, fins i tot, el PP va expressar la seva disposició a avalar-la.

Segons el pacte, Assumpció Brossa deixarà l'alcaldia i passarà a ocupar la vicealcaldia. La renúncia es produirà dilluns i el ple d'investidura es farà diijous. Els dos grups han justificat l'acord dient que era necessari un govern fort. D'aquesta manera, el fins ara socis Plataforma Cívica i Udem queden fora de l'equip de govern.

Un regidor de Demòcrates, Agustí Ribera, deixarà l'acte perquè no està d'acord amb com s'ha fet el nou pacte de governabilitat.

Prem per veure més contingut per a tu