Segueix-nos a les xarxes socials:

L'embassament de Darnius passa del 65 al 90% en només un dia

La resta de pantans gironins es mantenen en nivells similars abans de les darreres pluges, al 95,8% en el cas de Sau i el 86,1% pel que fa a Susqueda. La previsió de l'Agència Catalana de l'Aigua és que el nivell de la reserva alt-empordanesa creixi encara més

L'embassament de Darnius Boadella

6

L'embassament de Darnius- Boadella ha sofert una espectacular crescuda en només un parell de dies, ja que ha passat del 65% que es registrava el passat diumenge al 90,8 % de la seva capacitat (55,5 hm3), ahir. La previsió és que aquesta quantitat encara pugui créixer més.

La resta de pantans gironins es mantenen en unes xifres similars a les que estaven perquè les precipitacions de caràcter més abundant van caure per sota de la resta d'embassaments i, per tant, no els van omplir tot i la gran quantitat d'aigua descarregada després del temporal.

El pantà de la comarca de l'Alt Empordà s'omple -principalment- amb pluges de llevant. A diferència de la resta d'embassaments gironins, malgrat els aiguats dels darrers mesos que els van omplir pràcticament en la seva totalitat, aquest es mantenia fins ara en un tant per cent força baix en comparació amb la resta de la demarcació.

De fet, el pantà de Darnius es trobava fa un any al 37,25% i la mitjana dels darrers deu anys ha estat de 29,55%. Aquest embassament és el que alimenta les principals poblacions turístiques de la comarca , així com la seva capital, Figueres, la qual també queda abastida gràcies a la reserva de l'embassament.

La capacitat total del pantà és de 61,10 hm3; molt per sota la resta de pantans gironins que disposen d'una major extensió i poden acumular, d'aquesta manera, més aigua. La de Sau és de 165,26 hm3; i Susqueda 233,00 hm3. Actualment el darrer és el que està més ple dels tres, amb un 95,8% de la seva capacitat, seguit de ben a prop pel de Sau, amb un 86,1%. En aquest cas la intenció és mantenir el pantà en uns volums compresos entre el 85 i 86% amb l'objectiu de deixar espai lliure per poder assumir aigua que arribi des de la capçalera i d'aquesta manera tenir la possibilitat de gestionar les possibles avingudes.

Més aigua que de costum

Paral·lelament, segons les dades proporcionades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ara mateix s'està alliberant des del pantà de Susqueda un total de 68 m3/s, una quantitat pràcticament igual a la de Sau (xifrada en 66,8 m3/s). S'està deixant anar més aigua que en condicions normals, però de moment no està previst cap desembassament extraordinari. Tot i això, es revisa en tot moment l'operatiu en funció de l'aportació d'aigua des de la capçalera, les previsions meteorològiques i l'estat dels rius aigua avall dels embassaments.

Prem per veure més contingut per a tu