Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres reclama més recursos contra la delinqüència fronterera

L'alcaldessa de la capital alt-empordanesa demana més mitjans i un front comú amb tots els batlles de la comarca

This browser does not support the video element.

Segueix el dispositiu per intentar trobar els responsables del tiroteig de Figueres que ha deixat tres ferits

L'Ajuntament de Figueresva reclamar ahir més recursos policials contra la delinqüència transfronterera. L'alcaldessa, Agnès Lladó, en una compareixença als mitjans l'endemà del tiroteig de l'avinguda Vilallonga, va demanar la implicació de tots els cossos policials per combatre una «casuística» que afecta Figueres, però també «la comarca i el país».

Fruit de l'incident de dijous a la nit, que va deixar tres ferits greus, Lladó convocarà una Junta de Seguretat Urgent en què hi estaran representats tots els cossos policials amb competència en seguretat ciutadana i control fronterer.

L'alcaldessa va expressar la «indignació» per l'assalt, però va destacar que es tracta d'un problema més ampli que afecta tot l'Alt Empordà per la seva ubicació fronterera. Ho va dir en referència a la principal hipòtesi amb què treballen els Mossos: que es tractaria d'una revenja vinculada al tràfic de drogues. Així, Lladó va insistir que no és una situació exclusiva de la ciutat, i va recordar que s'han trobat plantacions de marihuana arreu de la comarca.

Per això, va assegurar que ahir mateix contactaria amb la presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, per tractar aquesta situació en el consell d'alcaldes que se celebrà la setmana vinent. «És molt important que entre tots fem pinya per aquesta casuística que patim d'espai fronterer», assegura. «Tenim una casuística especial com a primera ciutat gran passada la frontera que hem d'afrontar com a comarca i demanar més recursos materials i humans», va subratllar Lladó. «Tots els alcaldes i governs volem que els nostres veïns se sentin segurs i no escatimarem en recursos», va sentenciar.

Col·laboració policial

D'altra banda, el regidor de Seguretat i vicealcalde, Pere Casellas, va destacar la col·laboració «impecable» entre tots els cossos policials. Casellas assegura que «s'hi està treballant» i va posar com a exemple la davallada dels talls de llum registrats aquest estiu al sector oest de la ciutat.

L'Ajuntament també s'hauria posat en contacte amb la Subdelegació del Govern a Girona i el Departament d'Interior per transmetre'ls la petició d'aquest reforç policial. Casellas, a més, vol que l'Estat faci efectiu el «gran desplegament» de cossos de seguretat que té a la frontera. «Fem tot el que podem, però convé molta més implicació», va insistir.

Prem per veure més contingut per a tu