Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d’Empúries té un miler d’habitatges buits tot l’any

La majoria, 800 del total, estan a la marina i la resta, al nucli històric L’Ajuntament espera gravar els grans tenidors que els tenen tancats

Castelló d’Empúries té un miler d’habitatges buits tot l’any

Castelló d’Empúries té un miler d’habitatges buits durant tot l’any. Representen el 7% del parc d’habitatge i la majoria, 800 dels 1.000, estan situats a Empuriabrava. El municipi té un parc de 16.400 habitatges entre el nucli de Castelló d’Empúries i Empuriabrava. El govern preveu treballar per disposar d’habitatge assequible i fer aflorar els habitatges buits de bancs i grans tenidors, als quals es gravarà per no posar-los al mercat.

Els habitatges buits a la marina estan repartits pel conjunt de la urbanització. A Castelló se n’han comptabilitzat fins a 161, el 80% dels quals es troben al centre històric.

Per les característiques de la marina, es tracta de principalment cases repartides en dierents sectors. La població a aquest nucli té un alt percentatge de persones estrangeres.

Ara es treballarà per dissenyar les actuacions i polítiques d’habitatge que han de regir en els propers temps juntament amb un futur Pla Local d’Habitatge.

Està previst crear una borsa d’habitatges assequibles, socials i/o d’emergència així com unes línies d’ajut a la rehabilitació d’habitatges per destinar-los a lloguer social i assequible amb un màxim de 10.000 € d’ajut per habitatge.

Els immobles que passin a lloguer social gaudiran d’una bonificació del 95% de l’IBI.

Un altre dels objectius és aconseguir que aflori habitatge tancat procedent d’entitats bancàries i grans tenidors amb futura creació d’una ordenança reguladora amb la finalitat de gravar l’habitatge tancat amb el recàrrec del 50% de l’IBI.

L’Ajuntament de Castelló va encarregar l’octubre passat un estudi d’habitatges buits per conèixer la situació i avançar en polítiques d’habitatge.

L’objectiu és que les actuacions que es puguin posar en marxa permetin solucions que «s’adeqüin a la realitat del municipi i de la població que l’habita.

«El fet de posar sobre el plànol els habitatges desocupats i fer un estudi detallat d’aquests permet visualitzar en quina magnitud afecta la problemàtica de l’accés l’habitatge al municipi, i permet desenvolupar un seguit de propostes d’actuació per tal de donar-hi solució en un futur d’una manera concreta i localitzada», remarquen des de l’Ajuntament.

L’estudi d’habitatges buits s’ha fet conjuntament amb una subvenció de la Diputació de Girona dins la línia de subvencions als ajuntaments per a estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge.

Properament es portarà a terme una presentació pública de l’estudi on s’explicarà la diagnosi i les estratègies d’actuació en l’àmbit d’habitatge al municipi de Castelló d’Empúries, ha informat l’Ajuntament.

Les ocupacions

Al marge de la problemàtica de no disposar d’habitatges a un preu que la majoria dels ciutadans puguin pagar, a Castelló d’Empúries, com a la majoria de poblacions, els habitatges buits són objecte d’ocupacions per part de ciutadans que estan en una situació d’emergència i també per part de màfies que es dediquen a proporcionar aquests habitatges.

Prem per veure més contingut per a tu