Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres tindrà panells solars en set edificis i dues comunitats energètiques

L’Ajuntament té previst poder oferir energia al sector oest per pal·liar els talls de llum que pateixen des fa una dècada i també a la Marca de l’Ham

Figueres tindrà panells solars en set edificis i dues comunitats energètiques

L’Ajuntament de Figueres continua amb els tràmits per disposar de plaques fotovoltaiques en set edificis municipals. El projecte contempla la creació de dues comunitats energètiques, a la zona de Marca de l’Ham i al sector Oest, que han de permetre donar energia als veïns dels dos barris. En el cas del primer s’espera pal·liar la problemàtica dels talls de llum, que perdura des de fa més d’una dècada. Els panells que actualment té plaça Catalunya també podrien servir per als comerços.

La depuradora, el Convent dels Caputxins, el CEIP Pous i Pagès, l’escola Anicet de Pagès, el centre de Formació Ferran Sunyer, el Centre Cívic Joaquim Xirau i la piscina municipal són els equipaments on està previst instal·lar durant aquest any les plaques fotovoltaiques.

El projecte forma part del Pla de Transició Energètica i per tant inclou la tramitació de peticions de subvencions per a finançar els projectes.

Tres edificis amb plaques

Figueres ja disposava de plaques fotovoltaiques a la coberta de plaça Catalunya, una iniciativa que es va portar a terme durant el govern de Santi Vila (CiU), a la biblioteca municipal Carles Fages de Climent i a la coberta de l’edifici dels serveis tècnics municipals. Ara, la coberta de plaça Catalunya s’espera que benefiï al comerç o persones en situació de vulnerabilitat de la zona del centre de la ciutat.

El sistema per a l’aprofitament energètic que permeten les plaques fotovoltaiques s’estendrà a altres zones de la ciutat amb la creació de les dues comunitats energètiques previstes.

La primera que es va anunciar dependrà de les plaques que s’instal·lin al CEIP Pous i Pagès i pretén resoldre una problemàtica que afecta aquella zona, els talls de llum que des de fa més d’una dècada pateixen els veïns. Endesa atribueix al frau elèctric i els cultius de marihuana la situació, que comporta periòdicament aturades en el subministrament elèctric.

El govern municipal insisteix en la necessitat que la companyia elèctrica trobi solucions i els retreure la manca d’inversions al sector. Amb el projecte de plaques fotovoltaiques, a l’escola del barri es busca pal·liar els talls de llum amb la creació d’aquesta comunitat.

El sistema donaria energia als veïns «que estan patint aquesta situació per una manca d’inversió reiterada per part de la companyia», explicava l’alcaldessa, Agnès Lladó.

277 panells al sector oest

En total, es tractaria de 277 panells solars amb una potència de 99,72 kWp i que podrien generar una energia anual de 135.266 kWh, fet que suposaria un estalvi de 23.786 euros l'any. El sistema permetia un potencial de 133 llars de l'entorn.

Aquest és un dels barris que primer es va escollir per crear comunitat energètiques perquè permetia resoldre la problemàtica. Però també està previst crear-ne una a la Marca de l’Ham per abastir aquest sector.

Els set projectes previstos de covertes fotovoltaiques ascendeixen a 407.361,15 euros i es preveuen executar aquest any.

Prem per veure més contingut per a tu