Enxampen un autobús anant a gran velocitat per l'AP-7 i detenen tres xofers a Vilamalla per alterar el tacògraf

Els Mossos van aturar el vehicle que feia un trajecte internacional a Garrigàs i van descobrir la manipulació

També han acabat denunciats administrativament per sis infraccions que els suposen una multa total de 9.400 euros

L'autobús  aturat a Garrigàs

L'autobús aturat a Garrigàs / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d’Esquadrahan enxampat un autobús anant a gran velocitat per l'AP-7 i han arrestat els tres xofers a Vilamalla per alterar el tacògraf.

Dos dels arrestats tenen 44 anys i el tercer de 33 anys. Estan acusats de ser presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic per alterar el funcionament de l’aparell tacògraf i el limitador de velocitat.

A banda han acabat denunciats administrativament per sis infraccions relacionades amb la llei del transport. Això els suposa un total de 9.400 euros en sancions.

El cas es remunta cap a les onze del matí d'aquest dimarts 13 de febrer quan una patrulla de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona (ART) va tenir coneixement que un autocar circulava en sentit França a una velocitat superior a la permesa.

Els agents van localitzar el vehicle, el van aturar a la mateixa AP-7, a l’àrea de servei de Garrigàs, i van comprovar que feia un transport internacional de viatgers des de Portugal fins a Moldàvia. En identificar el conductor i comprovar les dades de les targetes de viatge, els agents van veure que dos homes més constaven com a conductors i que aquests estaven camuflats amb la resta dels dotze passatgers.

Quan els agents van inspeccionar l’aparell tacògraf a Vilamalla van observar que un dels paràmetres de calibratge havia estat alterat, d’aquesta manera s’obtenien uns registres alterats respecte a la velocitat real del vehicle i això comportava que el vehicle circulés a una velocitat molt més elevada de la que realment registrava l’aparell. Aquesta manipulació els permetia poder circular per sobre dels 100 quilòmetres: el bus podia circular a velocitats d'entre 115 i 125 quilòmetres per hora. A banda, els xofers no respectaven el temps de descans, segons van poder comprovar els agents de trànsit.

Arran dels fets, els Mossos van detenir els tres conductors com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic. Els detinguts, que no tenen antecedents, van passar el dia 13 de febrer a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.