Segueix-nos a les xarxes socials:

La Bisbal es prepara per acollir refugiats al municipi

L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania-Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà engega un operatiu per articular la col·laboració de voluntaris en l'ajuda i acollida al municipi de les persones refugiades provinents dels països en conflicte. Es preveu que l'arribada dels primers refugiats a Catalunya es produirà en un termini de tres a sis mesos i el contingent serà, aproximadament, d'unes dues o tres mil persones que arribaran a tres espais de concentració per a la seva posterior reubicació definitiva.

Pel que fa a l'àmbit estrictament municipal, fonts de l'Ajuntament han exposat que s'ha establert un seguit de primeres accions que passen per conèixer les necessitats que s'hauran de cobrir, canalitzar i inventariar els recursos materials i humans de què disposa el territori. També caldrà reforçar els serveis a les persones i la xarxa de voluntaris existents. Finalment, s'haurà d'organitzar la nova xarxa ciutadana d'ajuda i suport als refugiats.

L'Ajuntament de la Bisbal també canalitzarà ajuda econòmica a través de Creu Roja. Pel que fa a la planificació i gestió de l'acollida, el municipi s'ha posat a disposició de la Generalitat i de les institucions competents per fer front a la situació actual i poder-hi respondre de manera satisfactòria.

Així també, l'àmbit comarcal es proposa col·laborar i coordinar-se amb la resta de municipis capitals de comarca per establir una postura comuna en la gestió de l'acollida dels refugiats a cada localitat.

Finalment, les fonts han informat que l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania-Regidoria de Solidaritat i Cooperació articularà i mobilitzarà els voluntaris a fi que es converteixin en un teixit humà efectiu per a l'acció social. En aquest sentit, ja des d'aquesta setmana mateix, es posa en marxa un curs d'iniciació al voluntariat.

Prem per veure més contingut per a tu