Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Estat licita la reforma del passeig del Molinet per 1,16 milions

El tràmit arriba un any i set mesos després que l'Ajuntament dugués a terme l'estabilització de la muntanya que exigia el Govern de Madrid

L'Estat licita la reforma del passeig del Molinet per 1,16 milionsddg

El Boletín Oficial del Estado va publicar ahir l'anunci del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a la licitació de les obres de reparació del passeig del Molinet, a l'Estartit. El preu de licitació és d'1.168.172,62 euros, les empreses interessades poden presentar la seva oferta fins el 21 de desembre i estableix un termini d'execució de sis mesos. D'aquesta manera, l'Estat desencalla l'execució d'aquesta obra, la qual havia condicionat a l'estabilització de la muntanya que hi ha al costat, que havia patit esllavissades i havia obligat a tenir el passeig tancat (aquesta estabilització la va executar l'Ajuntament de Torroella i va acabar-se l'abril del 2014).

La rehabilitació del passeig del Molinet serà integral i abasta l'àmbit comprès entre el darrer espigó i el cap de la Barra (260 metres). Es construirà un nou mur i una nova escullera i es milloraran tots els serveis. El nou passeig tindrà una amplada de set metres i dos trams diferenciats, un dels quals estarà reservat a vianants i bicicletes, va informar l'Ajuntament.

En el primer tram (130 metres) hi haurà un carril amb aglomerat asfàltic per a la circulació de vehicles, i un altre de quatre metres al costat del mar per a vianants i bicicletes. El segon tram serà d'ús exclusiu per a vianants i ciclistes, que disposaran d'una calçada de set metres d'amplada, pavimentada amb llambordes.

En la part a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada que ha de potenciar l'ús de mirador sobre les Medes. També es condicionarà la plaça del tram final, que té una superfície de 600 metres quadrats.

La publicació de l'anunci va ser ben rebuda tant per l'alcalde Jordi Cordon com per la candidata del PP al Congrés dels Diputats, Concepció Veray. El batlle va recordar les gestions que havia dut a terme, amb reunions a Madrid amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, perquè finalment es desencallées aquest projecte, el qual calcula que podria estar enllestit per la propera temporada turística si les obres comencessin a principis del proper any.

Per la seva part, Veray va insistir amb el missatge que «nosaltres complim»: «Fa 10 dies em comprometia a l'Estartit a dues coses molt concretes a dur a terme aquest mes de novembre: inici immediat de les obres del passeig dels Griells i licitació de les obres de reconstrucció del Passeig del Molinet, avui les dues estan complertes».

Efectivament, l'Estat ha dut a terme els compromisos que va manifestar Veray fa un parell de setmanes però Cordon va exposar ahir que el govern central «s'havia compromès a fer l'any passat» les obres del Molinet, un cop s'hagués acabat l'estabilització de la muntanya que requeria el Ministeri. Així, la licitació arriba un any i set mesos després que acabés l'execució de l'estabilització. La popular també va carregar pel que considera «l'actitud hooligan de l'alcalde contra el govern de l'Estat i del PP -l'episodi de crítiques arran de l'actuació als Griells-». Cordon va declinar contestar.

Prem per veure més contingut per a tu