Segueix-nos a les xarxes socials:

Els alumnes de tercer d'ESO de la Bisbal apadrinen una font

És la de Santa Llúcia i forma part d'un projecte perquè aprenguin el valor del patrimoni local

Els alumnes de tercer d'ESO de la Bisbal apadrinen una fontajuntament de la bisbal d''empordà

L'Àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, conjuntament amb l'institut de la població, duen a terme el projecte d'apadrinament de monuments i espais públics de la capital empordanesa. El treball de l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) de promoció econòmica i patrimoni és la coordinació de tot el projecte, que ja sobrepassa els cinc anys d'actuació i que enguany se centra en l'apadrinament de la Font de Santa Llúcia per part dels alumnes de tercer d'ESO amb la col·laboració de l'Ajuntament.

A proposta dels alumnes, s'ha sanejat la font i s'hi ha col·locat una placa commemorativa que recorda la història de la font i la relació de la zona amb l'arribada de l'aigua a la població a través de les fonts.

L'acte d'apadrinament de la Font de Santa Llúcia es va celebrar sota l'atenta mirada dels 125 alumnes de tercer d'ESO de l'institut de la Bisbal i va consistir en una explicació del professor Quim Rodríguez sobre el significat i la importància d'apadrinar un monument. Enric Marquès, regidor d'Ensenyament, va explicar-los quines actuacions s'havien pogut fer a partir de les seves propostes.

L'objectiu d'aquest projecte és que els joves del municipi coneguin i, sobretot, aprenguin a valorar els monuments del seu patrimoni. La tasca es realitza a partir d'un treball directe que els permet apropar-se a la seva història i plantejar propostes de millora i conservació dels monuments que apadrinen.

Fins ara s'han fet els processos d'apadrinament en diversos espais públics, com ara la plaça Benet Mercader i la font de Germans Sitjar, així com un panteó que commemora els fets del Foc de la Bisbal de l'any 1869, situat al cementiri municipal.

Prem per veure més contingut per a tu