Segueix-nos a les xarxes socials:

Salvem el Golfet entrega 2.000 signatures en contra de la construcció

Les firmes són d'adhesió a la denúncia urbanística que l'associació va presentar a l'Ajuntament

Salvem el Golfet entrega 2.000 signatures en contra de la construccióPaco Dalmau

L´associació Salvem el Golfet va entregar ahir a l´Ajuntament de Palafrugell unes 2.000 firmes de persones que s´adhereixen a la denúncia urbanística que va presentar a la corporació per la construcció de la casa que es fa a la part superior del penya-segat de la cala, cosa que consideren un atemptat visual. La denúncia demana l´anul·lació de la llicència d´obres atorgada per l´Ajuntament i l´enderroc de la construcció. De moment, les obres no s´han reprès després de la parada estival -del 15 de juny al 15 de setembre- ja que l´Ajuntament va suspendre la llicència d´obres atès que la propietat hi havia fet actuacions que no s´hi ajustaven.

Salvem el Golfet considera que, a més de l´impacte ambiental i paisatgístic que provoca la construcció -punt en què fins i tot les autoritats municipals estan d´acord-, hi ha irregularitats en el procediment que vulneren la normativa urbanística. Una posició que s´ha vist reafirmarda amb tres resolucions de la Direcció General d´Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generelitat, que ha detectat diferents presumptes irregularitats, per les quals ha arribat a demanar a l´Ajuntament que iniciï el procés per anul·lar la llicència d´obres que va concedir la junta de govern local l´1 d´abril de 2014.

L´alcalde, Juli Fernández, que sempre ha defensat la legalitat del que l´Ajuntament va aprovar sobre aquest habitatge, va afirmar que les resolucions de la Generalitat responen a «discrepàncies tècniques» i que alguns dels elements irregulars ja han estat detectats i revisats pels tècnics municipals, com és el cas de l´excés de superfície de la piscina. Precisament, ahir es van reunir tècnics municipals i de la Generalitat per parlar d´aquestes divergències. L´alcalde no va fer-ne cap comentari perquè van acordar que no es comunicaria res fins que es resolgués el cas.

Salvem el Golfet organitza demà al Teatre Municipal a les sis de la tarda una xerrada, «El Golfet, un urbanisme privatitzat», que comptarà amb la participació de l´exfiscal en cap de la Fiscalia Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, i l´advocat de Salvem el Golfet expert en temes urbanístics i ambientals , Eduard de Ribot.

Prem per veure més contingut per a tu